Teaser: deze Belgische oorlogsfilm is the next big thing

CREDITS: Kinepolis Film Distribution

Oorlogsfilms doen het áltijd goed. Zeker als ze ook nog eens van dicht bij huis komen, zoals De Slag om de Schelde of Zwartboek. En nu mag er nog eentje op het lijstje: WIL, een nieuwe Tweede Wereldoorlogsfilm van onze zuiderburen.

Deze nieuwe hit van regisseur Tim Mielants komt 27 september in de bios en we hebben nu een eerste teaser. Die op zichzelf al veel goeds belooft.

Nieuwe oorlogsfilm, WIL, van onze zuiderburen heeft een teaser

De film is gebaseerd op de bestseller van Jeroen Olyslaegers en vertelt het verhaal van drie jonge mensen die trachten te overleven in een bezette stad. Ongeveer een jaar geleden kregen we de eerste stills, nu hebben we ook bewegend beeld. We zien dat het gaat om een bezet Antwerpen in 1942. In WIL hebben onder anderen Stef Aerts, Matteo Simoni en aanstormend talent Annelore Crolle een hoofdrol.

Antwerpen in 1942

Een beetje research doen naar Antwerpen in 1942 leer ons dat de winter destijds ongekend was. Tussen december 1941 en maart 1942 vriest het aan een stuk door. In de teaser zien we veel regen, maar ook wat zomerse beelden. Of dat dus een grote rol gaat spelen, kunnen we niet vaststellen. Daarnaast lezen we terug dat in de maanden augustus en september er dat jaar maar liefst drie jodenrazzia’s plaatsvonden. Ook dat zien we niet direct terug in de teaser, terwijl dat wel van belang kán zijn.

De teaser wordt begeleid aan de hand van het liedje ‘Ik zag twee beren broodjes smeren’. Een quote uit dat liedje is ook de tag line van de film. In het laatste shot zien we dat onder de titel WIL ‘Ik stond erbij en ik keer ernaar staat.’  Opvallend wel, maar misschien wel alleszeggend: het kan wijzen op machteloosheid.Maar dat is nog gissen, want verder is er nog niet veel bekend over WIL.

Check de eerste bewegende beelden hier:

Check ook: Iedereen heeft het over deze oorlogsfilm op Netflix

Total
0
Share