Deze Belgische oorlogsfilm staat nu op Netflix

CREDITS: Kinepolis Film Distribution

Oorlogsfilms doen het áltijd goed. Zeker als ze ook nog eens van dicht bij huis komen, zoals De Slag om de Schelde of Zwartboek. En nu mag er nog eentje op het lijstje: WIL, een Tweede Wereldoorlogsfilm van onze zuiderburen.

De hit van regisseur Tim Mielants kwam afgelopen september al in de Belgische bios, maar nu staat WIL ook op Netflix. Vanaf vandaag kun jij ‘m streamen.

Belgische oorlogsfilm, WIL, komt naar Netflix

De film is gebaseerd op de bestseller van Jeroen Olyslaegers en vertelt het verhaal van drie jonge mensen die trachten te overleven in een bezette stad. Ongeveer een jaar geleden kregen we de eerste stills, nu hebben we ook bewegend beeld. We zien dat het gaat om een bezet Antwerpen in 1942. In WIL hebben onder anderen Stef Aerts, Matteo Simoni en aanstormend talent Annelore Crolle een hoofdrol.

Antwerpen in 1942

Een beetje research doen naar Antwerpen in 1942 leert ons dat de winter destijds ongekend was. Tussen december 1941 en maart 1942 vriest het aan een stuk door. In de teaser zien we veel regen, maar ook wat zomerse beelden. Of dat dus een grote rol gaat spelen, kunnen we niet vaststellen. Daarnaast lezen we terug dat in de maanden augustus en september er dat jaar maar liefst drie jodenrazzia’s plaatsvonden. Ook dat zien we niet direct terug in de teaser, terwijl dat wel van belang kán zijn.

De allereerste teaser werd begeleid aan de hand van het liedje ‘Ik zag twee beren broodjes smeren’. Een quote uit dat liedje is ook de tag line van de film. Daarna zag ook de trailer het levenslicht. Check ‘m, maak vanavond tijd vrij en laat je meesleuren.

Check ook: Iedereen heeft het over deze oorlogsfilm op Netflix

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…