Oorlogsfilm De Slag om de Schelde slaat wereldwijd in als bom

CREDITS: Foto: screenshot Netflix

Waar recent nog de nieuwste film van James Bond voor het eerst in de bioscoop te zien was, hebben de Nederlandse filmmakers dit jaar ook niet stilgezeten. Afgelopen week was De Slag om de Schelde namelijk voor het eerst op Netflix te zien. Deze is werkelijk als een bom ingeslagen: afgelopen weekend was het de meest bekeken film op Netflix wereldwijd. Daarmee troefde het andere nieuwe titels zoals The Guilty en Venom af. Daar mogen we als  kikkerlandje best trots op zijn, toch?

De Slag om de Schelde sinds 15 oktober te streamen

Afgelopen Vrijdag ging de film voor het eerst online op Netflix, terwijl de film in december al in première ging. Een slechtere timing had de première niet kunnen hebben: diezelfde dag ging Nederland opnieuw in lockdown, waarna de bioscopen langdurig gesloten werden. Daarom hebben ze vast en zeker even lopen Schelde(n). Pas in juni werden de deuren weer geopend waarna de film grote bezoekersaantallen binnensleepte. Vorige maand werden al meer dan 500.000 bezoekers geteld, baretje af hoor.

De slag om de schelde

Best bekeken wereldwijd

De Slag om de Schelde die vooral in Zeeland opgenomen werd, gaat dus viraal. Alleen de trailer op YouTube is al meer dan 3 miljoen keer bekeken. De film staat internationaal bekend als The Forgotten Battle en trok kijkers uit alle landen in de wereld. Dat heeft dan ook wat gekost: De Slag om de Schelde is met een budget van 14 miljoen euro de duurste Nederlandse oorlogsfilm na Zwartboek.

Gemengde gevoelens

De cijfers van afgelopen weekend zijn reden voor een feestje. Althans, dat zou je denken. De sfeer bij iedereen die betrokken is bij de film lijkt toch wat minder goed gestemd te zijn. Afgelopen week kregen de filmmakers namelijk te horen dat de film geen Nederlandse Oscar-inzending zou opleveren. “Een tegenvaller”, zo geeft producent Alain de Levita aan in gesprek met Omroep Zeeland.

Al goed, geen Oscar-inzending, maar wel een verrekt goede film. Ben je nou benieuwd geworden? Check dan hier de trailer van de nu al historische film:

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…