Iedereen heeft het over deze waargebeurde, Noorse oorlogsfilm op Netflix

CREDITS: Nordisk Film Production

In Scandinavië leveren ze altijd kwaliteit. Niet alleen als het op interieur, looks en duurzaam rijden aankomt, maar ook als we het hebben over de films die ze online pompen. De oorlogsfilm Narvik is daar hét voorbeeld van.

Actie, drama en een geschiedenisles all-in-one

Afgelopen maandag kwam de oorlogsfilm namelijk op Netflix, en dat resulteerde al snel in succes: in Nederland stond de film uit Noorwegen direct op nummer één van de Netflix Top 10. Niet heel gek ook, want deze film brengt actie, drama en geschiedenis all-in-one. Narvik gaat namelijk over 50.000 soldaten die strijdende zijn tegen de Blitzkrieg van de Duitsers, dit alles vindt plaats in de kustplaats Narvik.

oorlogsfilm, Iedereen heeft het over deze <strong>waargebeurde, Noorse oorlogsfilm op Netflix</strong>
Foto: Nordisk Film Production

Noorse oorlogsfilm zit vol met talent

De Führer wilde destijds deze stad in controle nemen, omdat het boordevol Zweedse ijzererts zat. Een waardevolle grondmineraal voor de troepen van de Duitsers, omdat hiermee oorlogsmachines onderhouden konden worden. En reken maar dat er geen theekransje werd gehouden in Narvik, het gaat er heftig aan toe.

Het is trouwens niet voor niets dat deze oorlogsfilm sinds afgelopen maandag nu al zo’n succes heeft geboekt. De regisseur is namelijk Erik Skjoldbjærg, de man die hiervoor het meesterbrein achter Occupied was. Voor de rest zit de casting ook gevuld met talent, met onder andere Stig Henrikk Hoff, Henrik Mestad en als kers op de taart Kristine Hartgen als Noorse acteurs. Er is dus eigenlijk geen reden meer om deze film niet te checken, het is het waard. Nog niet overtuigd? Check dan de hele dikke trailer hieronder, daarna moet je wel overtuigd zijn.