Steven Spielberg krijgt spot in team Netflix

CREDITS: Bigstock

Een mens kan soms in een notendop veranderen. Twee jaar geleden wilde de befaamde Steven Spielberg streaminggigant Netflix nog uitsluiten voor de Oscars. Nu heeft hij met zijn productiemaatschappij een deal gesloten met de rode ‘N’. Met zijn bedrijf Amblin Partners gaat hij meerdere films per jaar maken voor ze. Tja, het kan soms even anders lopen.

Netflix strikt meesterregisseur Steven Spielberg

Het verleden betekent vaak niets voor de toekomst. Of andersom. En daar is deze nieuwe gang van zaken in de filmwereld weer een mooi voorbeeld van. Meesterregisseur Spielberg had vaak commentaar op online films kijken, omdat je voor de échte beleving het witte doek moet aanschouwen. Nu stapt hij toch zelf ook op de ‘streamboot’.

Steven Spielberg
Foto: Bigstock

Mix van witte doek en 6,1-inch scherm?

De kans is dus aanwezig dat cinematografische kunststukken eerst op je iPhone verschijnen. Of zal de drievoudig Oscarwinnaar in samenspraak met Netflix zijn échte toppers eerst in de bios laten draaien? Zoals de streamingdienst ook heeft gedaan met blockbuster The Irishman. Het zal ons niet verbazen als Netflix zo’n grootheid ook een beetje tevreden wil houden.

Hoe dan ook, dit is wel weer een aardige slag van Netflix in de streamingdienstoorlog. Laatst deelde juist Amazon een tik uit met het binnenhalen van de legendarische James Bond-studio Metro-Goldwyn-Mayer Studios. Het geeft aan dat de klassieke Hollywood-studio’s en regisseurs ook langzaamaan online in de armen sluiten.

Topfilms van Spielberg

Spielberg staat natuurlijk met hoofdletters in het woordenboek van de film scene geschreven. Zonder deze eindbaas hadden we geen kennisgemaakt met bijvoorbeeld Jaws, E.T. the Extra-Terrestrial, Schindler’s List en Jurassic Park.

Dit zijn de Spielbergs beste films volgens IMDb:

  • Schindler’s List (8.9)
  • Saving Private Ryan (8.6)
  • Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (8.4)
  • Indiana Jones and the Last Ark (8.2)
  • Catch Me If You Can (8.1)
  • Jurassic Park (8.1)
  • Jaws (8.0)
  • E.T. the Extra-Terrestrial (7.8)
  • The Color Purple (7.8)
  • Empire of the Sun (7.7)

Nu heerst natuurlijk de vraag: ‘Wordt de eerstvolgende klapper van Spielberg een Netflix-film?’ We gaan ’t zien.

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…