De tofste spelletjes die je met vrienden kan doen via FaceTime

CREDITS: Pexels | Cottonbro

Voor alles is een oplossing te bedenken. Zo ook voor het feit dat je nu tijdens deze barre tijden geen gezelschapspelletjes meer kan doen met je vrienden. Of ja: je kunt ze niet doen met zijn allen in een ruimte. Wat je wel kan doen is de spelletjes spelen via FaceTime. Zo ben je toch nog bij je vrienden, neem je je verantwoordelijkheid en heb je gewoon een toffe avond.

Toffe spellen om te doen via FaceTime

All on board

Kun je bordspelletjes alleen maar doen als je met z’n allen aan een tafel zit? Nee hoor, er zijn ook varianten die je makkelijk kan spelen achter je laptop met tegenstanders als platte mensen. Zet het volume op standje 100 en scheld elkaar zo nu en dan goed uit.

30 seconds

Moeten we echt nog uitleggen waarom dit spel zo leuk is? Dat waarschijnlijk niet, maar het is wel goed om te weten dat het ook tof is om te spelen via FaceTime. Kies een teamgenoot uit die aan de andere kant zit, pak een biertje erbij, laat zien dat je over een goede algemene kennis beschikt en win the game.

Ticket to Ride

Wat nou niet reizen? Met dit geniale bordspel ga je vanuit de woonkamer van Stockholm naar Cádiz en reis je via Zwitserland van Edinburgh naar Athene. Zet de camera op het bord en geef één iemand de leiding. Zo wordt het geen chaos en spelen jullie Ticket to Ride zoals je gewend bent. Mochten je vrienden niet allemaal het spel in huis hebben, laat dan (zonder zelf te kijken) de routes zien via de camera. Je tegenspelers schrijven op welke routes ze gaan proberen te halen en spelen Ticket vanuit hun luie stoel.

spelletjes FaceTime, De tofste spelletjes die je met vrienden kan doen via FaceTime

Take that shine

Met deze spellen ga je voor de camera staan en de anderen gaan proberen te raden wat jij aan het uitbeelden, uitleggen of aan het vertellen bent. Neem dus goed plaats voor de camera en laat zien dat je het ook zo kan uitleggen.

Who’s The Dude?

Who’s the Dude is een partyspel waarbij in 45 seconden een opdracht of situatie moet worden uitgebeeld. Dit speel je via FaceTime door samen me je opblaasbare vriend, The Dude, bizarre situaties uit te beelden voor je vrienden. Dus neem plaats voor de camera en laat je vrienden aan de andere kant van de stad raden. Het ziet er misschien niet altijd even soepel uit, maar dat maakt het juist zo tof. Lachen, gieren en brullen ga je gegarandeerd doen.

Who’s The Man?

Héél makkelijk om via FaceTime te spelen: een ouderwets potje ‘Wie ben ik.’ Laat diegene met wie jij samenspeelt het kaartje maken voor op jouw voorhoofd en zorg dat je het niet ziet. Laat het kaartje zien aan je tegenstanders via de camera en jij mag vragen aan hen stellen. Raad jij door middel van vragen wie er op jouw hoofd staat, win je.

spelletjes FaceTime, De tofste spelletjes die je met vrienden kan doen via FaceTime

Drankspellen

Nu je ook in het weekend niet meer de kroeg in mag moet je het zelf oplossen. Deze drie drankspellen zijn gemakkelijk via FaceTime te spelen en brengen dat ‘kroeggevoel’ naar jouw woonkamer.

Bussen

Een hele bekende en daardoor kan iedereen dit spelletje meedoen, ook als jullie niet samen in een ruimte zijn: bussen. Wat heb je nodig? Een pak kaarten zonder jokers en iedere speler heeft een goed gevuld glas drank voor zijn neus staan. Kies een dealer uit en zet de camera neer op een positie dat iedereen kan zien wat hij uitvoert. Het spel kan beginnen:

  • De deler begint bij een willekeurig persoon en deze moet gokken of de kaart rood of zwart zal zijn. Klopt het? Dan mag hij een slok/shotje aan iemand uit de groep uitdelen. Is zijn antwoord fout dan moet hij zelf drinken. Zo komt elke speler aan de beurt;
  • Ronde 2 is in principe hetzelfde alleen moet de speler nu raden of de kaart hoger of lager zal zijn dan de kaart van de vorige ronde;
  • Bij ronde 3 is de vraag of de kaart binnen of buiten de waarde van de kaarten valt die je nu hebt;
  • Bij ronde 4 moet je raden of de kaart harten, klaveren, schoppen of ruiten is. Na deze ronde is het de bedoeling dat iedereen zijn vier kaarten bij zich houdt.

Dan komt de welbekende piramide op tafel. De onderste rij bestaat uit vijf kaarten en de daarop volgende rijen lopen op tot één kaart. Nu wordt de kaarten per rij, één voor één omgedraaid. Wanneer een van deze kaarten dezelfde waarde heeft als een kaart die je in je hand hebt, mag je hem er op leggen en shotjes uitdelen aan een of meerdere spelers. Een kaart uit de onderste rij is één shotje waard, de tweede rij is er twee waard, enzovoorts. Als alle kaarten uit de piramide zijn omgedraaid, blijft er één speler over met de meeste kaarten in zijn hand. Bij gelijk spel is de speler met de laagste kaarten de pineut. Deze speler moet in de bus.

De deler legt zeven open kaarten naast elkaar op tafel. Degene die in de bus zit moet bij elke kaart gokken of de komende kaart hoger of lager is. De deler trekt dan een nieuwe kaart en legt deze erop. Als het antwoord goed is, mag de speler door naar de volgende kaart. Maar bij een fout antwoord moet hij drinken én opnieuw beginnen. Pas als de speler de hele rij met kaarten goed heeft, mag hij uit de bus en heeft hij het spel gewonnen.

spelletjes FaceTime
Foto: Esteban Lopez

Kingsen

Het drankspel Kingsen speel je met een pak kaarten, grote glazen en genoeg flessen drank. Jij en je partner leggen thuis de kaarten voor je uit en je tegenstanders achter de camera doen dat ook. Om de beurt pakt iedere speler een kaart. Elke kaart heeft een eigen regel, maar je kunt het zelf natuurlijk zo gek maken als je wilt. Zet de camera zo neer dat je kan zien wat je tegenstanders pakken, want we houden niet van valsspelers.

Hier vind je alle officiële kingsen regels.

Mexxen

Deze klassieker onder de drankspellen speel je met twee dobbelstenen en een beker. Via FaceTime is het handig als jij je partner twee dobbelstenen hebben en je tegenstanders aan de andere kant ook. Er zijn verschillende varianten van het Mexicaanse dobbelspel te spelen. We zijn er heilig van overtuigd dat je er vast en zeker al wel eens eentje hebt gespeeld.

Voor nog zes drankspellen inclusief de complete uitleg, check dan dit artikel: Dit zijn de 9 tofste drankspellen met uitleg.

Spelletjes FaceTime
Foto: Josh Appel

Old but gold

Weet je nog: toen je bij oma aan tafel een spelletje ging doen? Man, dat waren nog eens tijden. Geen stress op het werk of hele dagen achter je laptop zitten om je deadline te halen. Laat deze tijden herleven door oude spellen uit de kast te trekken en ze te spelen op een nieuwe, hippe manier. Via FaceTime dus.

Bingo

Kom met z’n allen samen voor een potje Bingo. Wijs een maat van je aan die de balletjes draait en de getallen omroept. Bepaal van tevoren wat de cadeaus zijn. Even een tip van ons: als je dan toch thuis bent, probeer alles weg te geven wat je ooit hebt gehad en nóóit gaat gebruiken. Nog even een tip van ons 2.0: laat je ook je moeder of oma meespelen. Ze zal een avond hebben om nooit te vergeten. Je zal wel het concept FaceTime in groepsverband goed proberen uit te leggen.

Yahtzee

Het fameuze dobbelspel is makkelijk via FaceTime spelen doordat de scores van spelers ook online kan worden bijgehouden. De spelregels zijn simpel: elke deelnemer mag bij elke beurt driemaal de dobbelstenen werpen om zo’n hoog mogelijke score te bereiken. Jij en je vrienden mogen bij de eerste twee worpen stenen wegleggen. Echter na de derde worp staat de score vast en is dat niet meer mogelijk. De combinatie die er dan ligt haal je van je scoreblok of app af.

spelletjes FaceTime, De tofste spelletjes die je met vrienden kan doen via FaceTime
Foto: Hidde Schalm