Wat elke man kan leren van Leonardo DiCaprio’s Instagram page

Toen Titanic uitkwam in 1997, was Leonardo DiCaprio een 23 jaar oud broekie maar bewees hij de wereld dat hij een bijzonder talent had. Tuurlijk, de hordes schreeuwende meisjes gaven hem niet direct de hoogste gunfactor, maar hij had zijn naam in één klap op de kaart gezet.

We durven gerust te zeggen dat Leonardo DiCaprio vrijwel iedereens hart ooit heeft gestolen en wellicht de beste acteur is van dit moment. Reden genoeg om naast je schoentjes te gaan lopen, zou je zeggen. Maar Leo pakt het, althans op zijn Instagramaccount, nét even wat anders aan…

Dit kunnen we leren van Leonardo DiCaprio’s Instagram

Neem een kijkje op 90% van alle Instagramaccounts, inclusief die van jezelf en je vrienden, en je zal zijn: het is één grote narcistische bende. ‘Personal branding’ viert z’n hoogtijdagen en Instagram is dé tool hiervoor. Juist beroemdheden maken hier gretig gebruik van en velen zijn juist alleen maar door dit sociale medium bekend geworden. Maar Leonardo DiCaprio laat zien dat het ook anders kan. We nemen een kijkje:

1. Het perfecte plaatje?

Met dagelijks tientallen, zo niet honderden, fotografen om je heen is het niet lastig om een tof kiekje te vinden dat ‘Instagram-waardig’ is. Met een bodemloos budget kan je er natuurlijk ook zelf een inhuren, die de plaatjes ook nog eens bewerkt én online gooit. Scroll je door Leo’s Instagram, dan twijfel je een aantal keer of dit wel zijn echte account is. Op een aantal mooie natuurfoto’s na ziet het er in principe niet uit.

2. Jezelf niet constant in de spotlights

Dat Leonardo DiCaprio Instagram niet gebruikt om zijn imago een bepaalde kant op te sturen, gaan we zeker niet zeggen. Integendeel: hij profileert zich heel duidelijke als acteur en vooral milieu-activist. Er zullen altijd mensen zijn die hun vraagtekens erbij zetten, maar wij geloven dat Leonardo zijn bereik en invloed zo sterk mogelijk wil inzetten om iets goeds te doen voor het milieu. Iets waar hij heel duidelijk voor staat.

Scroll je door zijn updates, dan zie je hem er maar zelden zelf op staan.

3. Laat je vrienden je identiteit niet bepalen

Als je heel Hollywood in je telefoonboek hebt staan dan zouden veel mensen de drang hebben om dit te laten zien aan de wereld. Ook beroemdheden. DiCaprio niet. Hij poseert liever met mensen die wat hem betreft een goed verhaal hebben en bijdragen aan het milieu.

4. Je hoeft niet álles op tafel te gooien

Een tip voor tijdens sollicitaties, voor tijdens het daten, voor vriendschappen, maar ook zeker voor jouw sociale gedrag online. Mensen die alles op Instagram Stories gooien, genieten A. minder van het moment en zijn blijkbaar meer bezig met wat mensen die er niet bij zijn van ze vinden. En B. waarom zou je met de wereld willen delen wat je exact doet de hele dag? Hoe beroemd de mensen zijn die je ontmoet, hoe dik het vliegtuig is waar je in reist en hoe mooi je vriendin er uitziet in bikini. Ermee pronken maakt het meteen een stuk minder krachtig.

Leonardo DiCaprio deelt vrijwel nooit iets over zijn privé leven. En dat van hem is waarschijnlijk een stuk interessanter dan dat van jou. Dus waarom zou jij dat wel doen?

5. Blijf bescheiden

Het lijkt erop alsof Instagram een plek is waar je ongegeneerd op kan pochen. En het is ook waar: plaats je een keer een foto waar je zelf niet op staat of een foto waar de belichting een keer minder mooi was, dan zie je het meteen aan het aantal likes dat je ontvangt. En dat is erg hè… Leo geeft er geen drol om. Hij plaatst liever updates die belangrijk zijn voor zijn cause en is daarnaast bescheiden als het over zijn successen gaat.

“I’ve admired the fact that throughout all of this fame, all of this success, he has maintained his friendships, his relationships, his closeness with his parents,” zegt Paramount Chief, Jim Gianopulos tegen The Hollywood Reporter over DiCaprio. “He is a truly lovely human being. Hollywood can change people, and it really hasn’t changed Leo.”

LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…