Reizen | The Bookshelf #7

CREDITS: Pexels | Pixabay
Steeds meer mensen pakken ’s avonds een boek in plaats van een Netflix-aflevering. Een goede ontwikkeling, maar wat moet je nou lezen? In The Bookshelf behandelen we iedere week een onderwerp en zoeken daarvoor boeken bij elkaar die je eigenlijk al had moeten lezen. Mocht je er eentje zijn ontgaan, vind je hem hier!

Deze keer: Reizen

Boeken over reizen

We zijn meer aan het reizen dan ooit. Bij ons als Nederlanders zit het ontdekken van de wereld in ons bloed en nog steeds zijn we bezig. Of je nou je backpack pakt naar Azië of een roadtrip maakt in de VS. Er is nog zo veel te ontdekken en velen delen hun verhalen in prachtige boeken. Dit is een greep uit de collectie.

Backpack bestemmingen – Roëll de Ram

Roëll de Ram is oprichtster van WeAreTravellers. Ze neemt je mee naar de beste landen voor jouw grote backpack avontuur. Ze belicht de mooiste plekjes in Sri Lanka en leidt je met een roadtrip door het ruige IJsland. Met betoverende verhalen, prachtige routes, handige tips en adembenemende foto’s is dit het boek voor backpackers die op zoek zijn naar meer dan vieze hostels. Roëll de Ram weet waar je moet zijn en verteld dit allemaal in haar boek, Backpack bestemmingen.

Bucketlist reizen – Marloes de Hooge

In dit boek verteld Marloes de Hooge over de 25 reizen die je gemaakt moet hebben. Ze is hoofdredacteur van de succesvolle reisblog Travelvalley en verzamelde voor dit boek de meest bijzondere reizen die op jouw bucketlist horen. Van een roadtrip langs de West Coast tot Jordanië, de parel van het Midden-Oosten. In dit boek vind je handige tips, informatie en inspirerende foto’s!

Take A Break – Sara van Geloven

Sara van Geloven is hoofdredacteur geweest van Lonely Planet magazine. Deze baan heeft ze kortgeleden achter zich gelaten om weer te gaan reizen. Na stage en werk in het buitenland weet ze hoe fijn een buitenland-break is. In haar boek Take A Break overspoelt ze je met inspiratie. Wil je langere tijd naar het buitenland om te backpacken, studeren of vrijwilligerswerk te doen? Dan beantwoordt Sara al jouw vragen, laat ze zien hoe je moet sparen en hoe je binnen een jaar in het buitenland zit! Lezen die handel!

 Solo reizen – Liesbeth Rasker

Liesbeth Rasker is ervaren Solo reiziger en laat in haar boek zien hoe je in je eentje de wereld verkent. Wat doe je als je zin, tijd en geld hebt, maar niemand om mee te nemen of die tijd heeft? Dan ga je toch lekker alleen op pad? Solo reizen is helemaal niet raar, eng of moeilijk. Het opent juist nieuwe deuren die normaal dicht zouden blijven. De wereld ligt aan je voeten en daar heb je niemand anders dan jezelf voor nodig.

 365 dagen onderweg – Floortje Dessing

Al meer dan tien jaar bezoekt Floortje Dessing de mooiste plaatsen op de wereld. Wanneer zij een dagboek bijhoudt is dat net even anders dan dat van de gemiddelde kantoor pik. In 365 dagen onderweg neemt Floortje je een jaar lang mee op reis en geeft je allerlei tips en trics over hoe je bijvoorbeeld goedkope vliegtickets scoort. Door dit boek stroom je over van wanderlust als je dat nog niet had van de bovenstaande drie boeken.

 Man in het zadel – Paul van Hooff

Dit laatste boek is er niet één over de mooiste bestemmingen maar over iemand die de wereld ontdekt, maar zichzelf misschien nog wel meer. Paul van Hooff vertrekt van het noorden van Alaska naar het zuidelijkste puntje van Argentinië. Door zijn reis wil hij de Nederlandse routine en geborgenheid achter zich laten en de wereld ontdekken. Tijdens zijn reis ontmoet hij bijzondere mensen en gebeuren er opmerkelijke dingen. De laatste ontmoeting tijdens zijn reis zorgt voor een onverwachte wending. Dit is niet een boek voor enkel motorrijders, maar ook voor iedereen. Lezen die handel!

Er wordt nog veel meer geschreven over prachtige reizen en bestemmingen. Deze boeken zullen jou inspireren voor jouw volgende reis naar ver buiten Europa, maar ook om de hoek is veel moois te ontdekken. Enjoy!

Reizen
Foto: Ollivves