De beste podcasts voor zelfontwikkeling

CREDITS: Unsplash | Pavel Anoshin

In Nederland zijn we gek op efficiëntie en daarom is het niet gek dat podcasts steeds populairder worden, al heeft het best even geduurd. Tijdens het commuten, sporten, strijken en koken kan je lekker alleen zijn met je gedachte, zingen of naar onzin op de radio luisteren. Maar je kan ook naar iets luisteren dat je interesseert, waar je nieuwe insights van krijgt en je ook gewoon even vermaakt. Podcasts zijn wat ons betreft de ideale oplossing hiervoor.

In de nieuwe serie ‘De beste podcasts…’ gaan we je de komende weken meenemen in de tofste podcasts die bij elk interessegebied horen. Deze week:

De beste podcasts voor zelfontwikkeling

Zelfontwikkeling is een levenslang proces. Je hele leven probeer je zoveel mogelijk te weten te komen en veel te leren. Tenminste daar gaan we vanuit, want persoonlijke ontwikkeling hoort bij iedere man hoog in het vaandel te staan. Zie deze podcasts niet als dé oplossing, maar als een onderdeel van je levensstijl. Je kan deze podcasts beluisteren tijdens het reizen, want dat is een stuk beter dan luisteren naar onzinnige reclames op de radio.

podcast
Foto: Rasheed Kemy

Leven zonder stress

Patrick Kicken, oud radiomaker voor 3FM en Radio Veronica, kreeg op een dag een burn-out en moest zijn leven gaan veranderen. Op zoek naar antwoorden spreekt hij met honderden experts over stress, geluk, geld, relaties, talent, humor nog veel meer in deze podcast. Over al deze inzichten heeft hij ook een zelfhulpboek uitgebracht.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

The Minimalist Podcast

De minimalisten Joshua Millburn en Ryan Nicodemus bespreken hoe jij je levensstijl kunt aanpassen door met minder spullen te leven.Stap voor stap leer jij hoe je minimalistisch kunt leven. En wat dit uiteindelijk voor je zal opleveren.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

The Mindset Mentor

Rob Dial is de host van The Mindset Mentor een podcasts voor mensen die motivatie, richting en focus zoeken in hun leven. Hij zal je helpen de beste versie van jezelf te worden.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

podcast
Foto: Just name

De Psychologie van Succes

Elke week geven Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach antwoorden op jouw vragen over geluk, uitdagingen, ontwikkeling en obstakels in je leven. Daarnaast behandelen ze ook vraagstukken van ondernemers over groei. Met vragen zoals: hoe herken en behandel ik een narcist? Hoe blijft mijn productiviteit hoog tijdens het thuiswerken?

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

The Happiness Lab

Mensen geloven vaak dat je met veel geld en een goede baan altijd gelukkig bent. In de praktijk is de zeker niet altijd zo. Professor Laurie Santos bespreekt de meest recente onderzoeken en verhalen waardoor jij heel anders gaat denken over geluk.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

Omdenken

In deze podcast gaat over mensen met problemen. Berthold Gunster voert gesprekken met mensen die zijn of haar problemen zelf kunnen oplossen. Het gaat veelal over herkenbare problemen zoals het afronden van taken.

Luister op: Spotify | Apple Podcast | Stitcher

podcast
Foto: Ola Dapo
LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…