One Life vertaalt, met Anthony Hopkins, aangrijpend oorlogsverhaal naar witte doek

CREDITS: One Life | The Searchers // Filmdepot

We hebben het al gezegd: 2024 gaat de geschiedenisboeken in als het aankomt op films.

En meteen in de eerste maand van het nieuwe jaar wordt onze uitspraak even verstevigd.

One Life vertelt heldendaad van Sir Nicholas Winton

Dat hebben we compleet te danken aan de nieuwe film One Life. Tijdens de oorlogsdrama speelt de 86-jarige Oscar-winnaar Anthony Hopkins de rol van Sir Nicholas Winton: een oorlogsheld die voorafgaand aan de Holocaust maar liefst 669(!) kinderen uit Tsjecho-Slowakije redde, dat destijds onder bezet van de Nazi’s was.

One Life, <strong>One Life</strong> vertaalt, met Anthony Hopkins, aangrijpend oorlogsverhaal naar witte doek
Foto: One Life | The Searchers

Legendarisch BBC-moment

Hoewel wij de beste man een oorlogsheld noemen, voelt hij zich absoluut geen held. Winton gaf zelf aan dat hij veel meer had kunnen doen, waarna hij zijn heldendaad tot 1988 geheim hield.

In datzelfde jaar werd Winton uitgenodigd voor de BBC-show That’s Life, waarin de Engelsman werd verrast door tientallen mensen uit het publiek die hij vroeger heeft gered. In onderstaande video zie je de beelden van dit memorabele moment.

Een held die zichzelf geen held wilt noemen

Het is dus een understatement dat dit een bijzonder aangrijpend verhaal is. En tijdens One Life, wordt dit aangrijpende verhaal op een prachtige manier naar het witte doek vertaald. We stappen in het intrigerende leven van Winton en beginnen in zijn jongere jaren, met Johnny Flynn die de jongere versie van Winton speelt. Vanaf daar maakt de film zijn opmars naar de Holocaust, waarna we erachter komen hoe de held in kwestie het voor elkaar heeft gekregen om zoveel mensen te redden. En we komen er ook meteen achter waarom de held, zichzelf geen held wil noemen. Een must-watch film voor elke liefhebber van oorlogsfilms dus. Hieronder kun je de trailer even checken, maar wij adviseren je natuurlijk om zo snel mogelijk naar de bios te gaan.

Vond je dit artikel interessant? Check hier al onze artikelen over de nieuwste films en series.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…