De dikste films en series op de 2024-agenda

CREDITS: Warner Bros Pictures

Na het ontstaan van Barbenheimer, kunnen we toch wel stellen dat het afgelopen jaar een cinematisch hoogtepunt was.

Maar met de vooruitzichten die er momenteel al zijn, bestaat de kans zomaar dat het komende jaar daar nog even fijntjes een schepje bovenop doet.

De beste films en series die in 2024 op het menu staan

De tot nu toe bekende line-up neemt ons mee in een achtbaan van post-apocalyptische horrors tot tranentrekkende romcoms. De juiste balans dus om internet en televisie weer te verlegen, want, meegaand met de tijd, zijn veel releases online. Omdat wij het afgelopen jaar alles keurig hebben bijgehouden, kunnen we jou meteen vertellen waar je het komende jaar naar kan uitkijken. En al veel kijkplezier gewenst hè.

Joker: Folie à Deux

In april van vorig jaar gaf meesterregisseur Todd Philips al een hele fijne Joker: Folie à Deux-update. “That’s a wrap”. Zo klonken de woorden van regisseur Todd Philips op zijn Insta. De beelden voor dé volgende topfilm waren dus eindelijk klaar, en vanaf dat moment stonden we te popelen. Naast dat Lady Gaga haar opwachting maakt, keert ook Joaquin Phoenix weer terug. Hij speelt het titulaire personage van de film.

Er is nog niet héél veel over het plot bekend, maar wel dat er een nieuwe (muzikale) weg is ingeslagen. Als we de geruchten mogen geloven, dan wordt het een theater masterclass. Hiervoor is componist Hildur Guðnadóttir opgetrommeld, die zelf aangaf dat de muziekkeuze een interessante beslissing was. Wij zijn benieuwd: 4 oktober is het zover.

films, <strong>De dikste films en series</strong> op de 2024-agenda
Foto: Warner Bros Pictures

Masters of the Air

Dan over naar eentje die wél al snel komt en waar wél veel over bekend is: Masters of the Air.  26 januari komt de langverwachte opvolger van de hitseries Band of Brothers en The Pacific online op Apple TV+. .En die kan niet anders dan héél dik worden, want ook deze Tweede Wereldoorlog-serie is geproduceerd door Tom Hanks en Steven Spielberg. 

De nieuwe serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller en neemt ons mee in het verhaal van de 100th Bomb Group. Tijdens de Tweede Wereldoorlog krijgen zij de taak om missies uit te voeren boven de gebieden die bezet zijn door Nazi-Duitsland. Om die indrukwekkende luchtgevechten na te bootsen, is er een budget van ruim 200 miljoen beschikbaar. We mogen er dus vanuit gaan dat we hele realistische scènes te zien krijgen tijdens Masters of the Air.

 

House of the Dragon S2

Na het spektakel gevuld met drakenvuur van House of the Dragon S1, belooft S2 nog meer vuur en bloed. De strijd om de befaamde Targaryen-troon duurt nog even voort, waardoor eeuwenlange families en vriendschappen alsnog dreigen uiteen te vallen. Een bloederig spektakel wordt verwacht bij deze aangekondige sequel.

Deadpool 3

Liefhebbers van Ryan Reynolds en zijn superheldenhumor kunnen in juli ’24 weer los. Deadpool 3 staat namelijk op het zomermenu. De film zou eigenlijk op 3 mei van dit jaar verschijnen, maar liep door de staking in Hollywood een fikse vertraging op: 26 juli it is. Reynolds teasede via zijn insta de liefhebbers al even: “Heeft @Dogpool de dag gered? Geen schijn van kans. Maar ze bezorgt de Disney pluche merchandise afdeling wel nachtmerries. Komt met de film, zomer 2024,” zo luidde het via zijn Insta.

Fallout

De langverwachte adaptie van een van de grootste games ooit, staat in 2024 eindelijk op het menu. Een post-apocalyptisch LA gevuld met mutanten en bandieten. Een vertolking die een dosis brutaliteit belooft, waar de gemiddelde zwakke maag niet voor gemaakt is. De teaser die we tot nu toe voorgeschoteld hebben gekregen, draagt alleen maar bij aan onze hooggespannen verwachtingen.

Gladiator 2

Dat er ooit een vervolg zou komen op de Oscarwinnaar van 2000 was een no brainer. Al zijn de meningen vaak verdeeld over topfilms uitmelken. Maar goed, geef Ridley Scott en zijn team eens ongelijk. Om dat te kunnen beoordelen, moeten we even wachten tot 22 november 2024. Dan gaat de Gladiator-sequel namelijk in première. De film uit 2000 vertelde het verhaal van Maximus Decimus Meridius, gespeeld door Russell Crowe. Over de sequel is helaas nog niet veel bekend, maar, volgens verschillende reports, gaat het over Lucius, de zoon van Maximus’ minnaar Lucilla.

films, <strong>De dikste films en series</strong> op de 2024-agenda
Screenshot: Gladiator | Universal Pictures

Kingdom of the planet of the Apes

Een absoluut meesterwerk als het aankomt op CGI. Dat is een beetje de verwachting bij Kingdom of the planet of the Apes. Na drie donkere films, waarin de ondergang van de mensheid en de opkomst van de aap werd getoond, krijgt een nieuw verhaal dat 300 jaar later voortgezet wordt. De leer van Caesar wordt compleet verdraaid en de kloof tussen mensen en apen is groter dan ooit te voren.

A Quite Place: Day One

In 2018 arriveerde A Quiet Place voor het eerst op het witte doek. Stilletjes natuurlijk, maar met een impact die volumerijk is te noemen. De horror van een paar jaar geleden krijgt in 2024 een vervolg, die zich afspeelt op de eerste dag van de post-apocalyptische wereld. Een grote bende van angstaanjagende wezens nemen de aarde over en er lijkt niemand te zijn die ze kan stoppen.

Dune: Part Two

Het eerste deel van Dune is en blijft een waar meesterwerk. En ondertussen is regisseur Dennis Villeneuve terug met het tweede deel. Dat gaat gepaard met een geweldige cast, bestaande uit namen als Timothee Chalamet en Jason Mamao. Een duo dat een absolute kaskraker moet opleveren. Bedenk daarbij het verhaal over wraak, familiebanden en zandstormen en je hebt een heerlijke sci-fi film om in 2024 naar uit te kijken.

Nosferatu

Robert Eggers neemt de nobele taak op zich om een van de weinige goede vampier films op de mat te leggen die we hebben gezien. Met de eerste beelden in ons achterhoofd waarin Bill Skarsgard, Emma Corrin, Willem Defoe en Nicholas Hoult hun verschijning maken, lijkt dat goed te komen. De horror moet brutaliteit herdefiniëren. Wij zijn in ieder geval benieuwd.

Body Problem

Wanneer de makers van Game of Thrones weer bij elkaar komen, staat het eigenlijk altijd garant voor succes. De verwachtingen voor Body Problem liggen dan ook torenhoog. We gaan terug naar de jaren ’60, waarna we samen met wetenschappers echoën door de ruimte en tijd naar het heden. Het verhaal is gebaseerd op de roman van Liu Cixin, die een Hugo-Award achter haar naam heeft. Een mysterie dat in maart ontrafelt wordt.

The Bikeriders

Vorige week kregen we heel goed nieuws toen het duidelijk werd gemaakt dat The Bikeriders tóch op het witte doek komt. De dramafilm werd eerder dit jaar nog gecanceld door Disney, maar krijgt nieuw leven ingeblazen door Studio Focus Entertainment met namen als Tom Hardy, Austin Butler en Norman Reeds. En dat met Jeff Nichols als genie voor de regie. Ja, dit belooft een absolute banger te worden.

LEES OOK
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…