BBC komt met serie in Peaky Blinders-stijl, maar dan feminized

CREDITS: Netflix Media Center

Denken we aan de The Roaring Twenties, dan denken we aan de Peaky Blinders, The Great Gatsby en Downtown Abbey. En vanaf binnenkort komt daar met Dope Girls nog eentje bij op het lijstje. Tenminste, dat heeft het doorgaans betrouwbare Deadline naar buiten gebracht.

BBC kondigt weer een story uit de 20’s aan

Het lijkt wel alsof de BBC een soort fetisj heeft voor verhaallijnen uit de jaren twintig. Snappen we best trouwens, want dit tijdperk heeft alles wat een serie nodig heeft: een net gevochten oorlog, het contrast tussen armoede en weelde, ware revoluties en bovendien pure mannelijkheid. Maar laatstgenoemde krijgt met Dope Girls een iets vrouwelijkere flavour. Deze serie gaat over de opkomst van de nachtclubscene in Londen in de, you guessed it, jaren twintig. Van de vorige eeuw om precies te zijn.

Polly Gray in Peaky Blinders:

Ook in Dope Girls weer heel veel drugs en geweld

Maar of de film nou daadwerkelijk zo ‘vrouwelijk’ is? Dat laten we maar even in het midden. Volgens verschillende bronnen ligt Dope Girls qua sfeer namelijk redelijk in lijn met Peaky Blinders. Bovendien kunnen we al verklappen dat het Londense nachtleven gepaard gaat met ongekend veel drugs. De serie doet haar tijdperk dus eer aan. En net als Peaky Blinders mogen we weer een onmiskenbare leider aanschouwen, met ditmaal Katey Meyrick als fictioneel karakter.

Katey Meyrick neemt de rol van Tommy Shelby over in Dope Girls

Kate Meyrick is dus de nieuwe Tommy Shelby in principe. Deze dame bouwt, samen met haar familie vol criminelen, een waar ‘nachtclubimperium’ op. Na een tijdje is ze de meest gevreesde dame in Londen, en dat brengt natuurlijk heel veel onrust met zich mee. Want net als bij Peaky Blinders weten we dat succes niet altijd betekent dat het zonnetje schijnt.

Wanneer de serie precies uit is, is helaas nog niet bekend. Wij zijn in ieder geval hartstikke benieuwd.

Source: