Disney onthult tientallen nieuwe Star Wars- en Marvel-films en series

CREDITS: Screenshot The Mandalorian | Disney

Goed nieuws voor de komende jaren! Walt Disney gaat namelijk heel veel nieuwe Marvel- en Star Wars-films en series maken en uitbrengen op zijn streamingplatform Disney+. Dat kondigden ze aan op de Disney Investor Day 2020. Zo zullen er van zowel de Marvel-reeks als van de Star Wars-reeks, tien verschillende nieuwe series uitkomen.

Disney+ komt met tientallen nieuwe Star Wars- en Marvel-films en series

Vannacht werden de plannen voor de aankomende jaren gepresenteerd aan beleggers. Vooral voor Disney+ zijn de plannen groots, en om abonnees te trekken en behouden, kondigt het bedrijf aan iedere week nieuwe series of films op de streamingdienst te zetten. Naast de nieuwe Marvel- en Star Wars-series moeten er dus ook nog eens vijftien animatiefilms en vijftien animatieseries van Disney en Pixar verschijnen.

Disney
Screenshot The Mandalorian | Disney

Star Wars

Star Wars-fans opgelet! Disney kondigde aan dat er twee spin-offs van de hitserie The Mandalorian worden gemaakt, en ook komt er een nieuwe serie Andor aan. Deze zal gaan over een piloot die voor rebellen vecht. Daarnaast ligt er ook nog een serie op de plank over jedimeester Obi-Wan Kenobi en in december van 2023 verschijnt de film Star Wars: Rogue Squadron. Nog veel om ons op te verheugen dus.

 

Marvel

Maar ook voor Marvel zijn er grote plannen. Zo onthulde Disney bijvoorbeeld dat Jon Watts de regisseur is van Marvel Studios’ Fantastic Four en dat Black Panther II uitkomt waarin Chadwick Boseman niet wordt gerecast. Daarnaast wordt de derde Ant-Man titel: Ant-Man and the Wasp: Quantumania en zal Christian Bale in Thor: Love and Thunder de rol van Gorr the God Butcher spelen.

Ook werden er een aantal nieuwe Marvel-series aangekondigd. Zo wordt Ironheart met Riri Williams de opvolger van Iron Man, Secret Invasionmet met Samuel L. Jackson als Nick Fury en Ben Mendelsohn als de Skrull Talos. De derde serie is Armor Wars met Don Cheadle weer als James Rhodes, oftewel War Machine.

 

Nóg meer Disney-films en series

Alsof dat nog allemaal niet genoeg was, is er met nóg meer nieuws. Het bedrijf kondigt ook andere Disney- en Pixarfilms aan voor de komende jaren. Dat zijn titel zoals Lightyear, het originele verhaal van Buzz Lightyear en bijvoorbeeld Cruella, The Lion King 2, Jungle Cruise, Pincocchio, Peter Pan & Wendy, docu’s over NBA-sterren en nog véél meer. Bij elkaar zouden dit jaarlijks meer dat honderd nieuwe titels op het platform moeten zijn. De prijs van een Disney+ abonnement wordt hierdoor binnenkort wel met twee 2 euro duurder.

 

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…