Macaulay Culkin (Home Alone) maakt docu over ouder worden… Feeling old yet?

Oud worden we allemaal. Of je dat nu wilt of niet. Er komt een dag dat je na een avondje in de kroeg wakker wordt met een gigantische hoofdpijn en je beseft: ik word oud. Waar is toch die jonge God die ’s avonds helemaal los ging en de volgende dag weer vol goede moed aan de dag begon? Ouder worden dus.

Ouder worden

Maar is een jaartje erbij wel zo vreselijk? Tuurlijk, ongelimiteerd biertjes achterover slaan, ongezond eten, weinig slaap en hele nachten lang feesten is er steeds minder bij. Maar aan de andere kant staat ouder worden ook voor wijsheid, uitdaging en ontwikkeling. Met deze gedachte in het achterhoofd maakt Macaulay Culkin, beter bekend als Kevin in Home Alone, een documentaire over ouder worden en hoe je daar naar zou moeten kijken.

Om je overigens even helemaal met de neus op de feiten te drukken: onze kleine, schattige Kevin is ondertussen de veertig al weer gepasseerd. Zijn zoontje heeft ongeveer de leeftijd die hij zelf had toen hij in Home Alone speelde. We zijn ondertussen een hele generatie verder dus.

ouder, Macaulay Culkin (Home Alone) maakt docu over ouder worden… Feeling old yet?
Screenshot Home Alone | 20th Century Fox

Docu

Voor zijn documentaire, die Macaulay Culkin’s Midlife Crisis gaat heten, reist hij de wereld over en geeft hij antwoord op vragen die ontstaan bij het ouder worden. Hoe ga je om met een lifetime partnership? Naast het vraagstuk ‘ouder worden’, geeft hij antwoord op de vraag hoe het is om ouder te worden. Antwoord op de vraag wat ouder worden voor jou betekent, is de sleutel tot het omarmen van dit proces.

Want dat is waar het om draait. Ben die midlife (of quarterlife) crisis voor, door het hele ouder worden gewoon te omarmen. Kijk terug op jouw prachtige jonge jaren en accepteer dat het tijd is om je wijsheden door te geven. En als je meer tips nodig hebt, mis dan Macaulay’s docu niet.

In februari behoefte aan kerstgevoelens? Alsjeblieft, hier heb je de trailer van de allereerste Home Alone.