Snoop Dogg maakt opwachting als Hollywood-ster in nieuwe biopic

“Fuck Tha Police coming straight from the underground” Als het goed is zit nu direct het legendarische nummer van het album Straight Outta Compton in je hoofd. Of je hebt deze maand een lullige verkeersboete gekregen, dan snappen we ook dat je nu op dit artikel zit na het lezen van de eerste woorden.

Enfin, Universal heeft met onder andere Straight Outta Compton in 2015 en 8 Mile in 2002 twee legendarische films afgeleverd die de liefhebbers van hiphop he-le-maal gek maakten. Anno 2022 hopen ze dit kunstje weer over te doen met ditmaal hiphop-icoon Snoop Dogg als ster op het witte doek.

Biopic van legendarische rapper Snoop Dogg komt eraan

De biopic van de rapper heeft nog geen titel, maar er is al wel bekend dat het project geleid wordt door co-writer Joe Robert Cole en befaamd regisseur Allen Hughes. Beide mannen hebben met films als Wakanda Forever en Menace To Society een aardige curriculum vitae opgebouwd en daarom heeft Snoop ook voor deze mannen als kapiteiten aan het roer gekozen. “Ik heb lang gewacht om dit project samen te stellen omdat ik de juiste regisseur wilde, de perfecte schrijver en de beste filmmaatschappij,” aldus Snoop himself.

Big money op komst voor Universal?

Het gehele project is opgezet door Donna Langley, voorzitter van Universal Filmed Entertainment Group. Ze haalden eerder in 2015 maar liefst 200 miljoen dollar op met Straight Outta Compton en ziet Snoop als de perfecte opvolger van dit succes. “Het leven en de nalatenschap van Snoop Dogg maken hem tot een van de meest opwindende en invloedrijke iconen in de populaire cultuur”, zo vertelde Langley. En ja, als we naar de geschiedenis van Snoop zijn leven kijken dan is dat een understatement van jewelste.

Het krankzinnige leven van Snoop Dogg

Als we het gehele leven van Snoop Dogg willen samenvatten zijn we namelijk over een week nog niet klaar, maar goed, we wagen toch een poging. In 1990 werd Snoop veroordeeld voor cocaïnehandel, en in 1992 maakte Snoop Dogg zijn opwachting in de hiphop scene tijdens een feature met Dr. Dre op zijn debuutsingle. Nog geen jaar later werd Snoop opgepakt voor verdenking van moord en in 1997 kwam die alweer in opspraak voor ‘assault charges’. Het leuke is, anno jaren 2000 heeft Snoop zichzelf ontwikkeld als ‘knuffelartiest’. Sinds 2019 maakt hij slaapliedjes voor kinderen en hij is de stichter van diverse goede doelen. En anno 2022 gaat Snoop Dogg dus als Hollywood-ster door het leven. Deze man is van alle markten thuis.