Eerste filmclip: Joaquin Phoenix heerst in biopic over Napoleon

CREDITS: Sony Pictures

He came from nothing. He conquered everything.

Met deze woorden in de YouTube-bio werd de film over Napoleon Bonaparte aangekondigd. Plus een brute trailer van 02:38 minuut, natuurlijk. Nu, zo’n drie maanden later, is het tijd voor de eerste filmclip. En ook in deze heerst hij weer als een Franse keizer.

Hier is de trailer van Napoleon met Joaquin Phoenix

In de eerste trailers zagen we, onder de vleugels van meesterregisseur Ridley Scott, Oscarwinnaar Joaquin Phoenix schitteren als Napoleon. De film laat de onstuitbare opmars naar de macht zien van de kleine (fysiek gezien) keizer. Dit wordt gedaan met ongekend veel actie en spektakel, terwijl we ook in de officiele beschrijving lezen: ‘Scott laat met één van de meest dynamische oorlogsscènes ooit gefilmd, mensen kennismaken met Napoleons geraffineerde militaire en politieke strategieën.’ Nu al zin in.

Filmclip met Nederlands tintje

De eerste filmclip die met de wereld wordt gedeeld gaat om de Slag bij Austerlitz. We zagen al dat dat de trailer vol zat met veldslagen, doodstraffen met de guillotine en strategische overleggen. Dat wordt nu bevestigd. Kijk maar mee:

De 85-jarige Scott kan het nog steeds

Naast dat zijn turbulente opkomst, en ook ondergang, aan bod komt, is er ook een grote rol weggelegd voor de liefde. Zijn wispelturige relatie met Josephine (Vanessa Kirby, bekend van de The Crown), zijn enige ware liefde, is een groot onderdeel van zijn leven. Dat zien in de verder met bloed en gevechten doordrenkte trailer.

Met Ridley Scott aan het roer weet je dat het vaak raak is. De regisseur van onder andere Gladiator en Blade Runner blijft ondanks zijn leeftijd verbazen met visuele kunststukjes. Dat zien we ook terug in de eerste reacties op de trailer. Zo lezen we bijvoorbeeld: ‘Once again, remember that Ridley Scott is 85 years old and is still directing epics.’

De biopic over Napoleon komt exclusief in de bios tijdens Thanksgiving (23 november) en belooft één van de beste films van dit najaar te worden. Dat durven met deze regisseur, hoofdrolspelers en het verhaal zelf wel te stellen. De trailer bevestigt het in ieder geval al, kijk zelf maar:

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…