Joaquin Phoenix heerst als een Franse keizer in biopic over Napoleon

CREDITS: Sony Pictures

He came from nothing. He conquered everything.

Met deze woorden in de YouTube-bio is de film over Napoleon Bonaparte aangekondigd. Plus een brute trailer van 02:38 minuut, natuurlijk.

Hier is de trailer van Napoleon met Joaquin Phoenix

In een verhitte trailer zien we, onder de vleugels van meesterregisseur Ridley Scott, Oscarwinnaar Joaquin Phoenix schitteren als Napoleon. De film laat de onstuitbare opmars naar de macht zien van de kleine (fysiek gezien) keizer. Dit wordt gedaan met ongekend veel actie en spektakel, terwijl we ook in de officiele beschrijving lezen: ‘Scott laat met één van de meest dynamische oorlogsscènes ooit gefilmd, mensen kennismaken met Napoleons geraffineerde militaire en politieke strategieën.’ Nu al zin in.

Bloederige, maar ook liefdevolle trailer

De trailer zit al vol met veldslagen, doodstraffen met de guillotine en strategische overleggen. Naast dat zijn turbulente opkomst, en ook ondergang, aan bod komt, is er ook een grote rol weggelegd voor de liefde. Zijn wispelturige relatie met Josephine (Vanessa Kirby, bekend van de The Crown), zijn enige ware liefde, is een groot onderdeel van zijn leven. Dat zien in de verder met bloed en gevechten doordrenkte trailer.

De 85-jarige Scott kan het nog steeds

Met Ridley Scott aan het roer weet je dat het vaak raak is. De regisseur van onder andere Gladiator en Blade Runner blijft ondanks zijn leeftijd verbazen met visuele kunststukjes. Dat zien we ook terug in de eerste reacties op de trailer. Zo lezen we bijvoorbeeld: ‘Once again, remember that Ridley Scott is 85 years old and is still directing epics.’

De biopic over Napoleon komt exclusief in de bios tijdens Thanksgiving (23 november) en belooft één van de beste films van dit najaar te worden. Dat durven met deze regisseur, hoofdrolspelers en het verhaal zelf wel te stellen. De trailer bevestigt het in ieder geval al, kijk zelf maar:

Total
0
Share