De beste films met Joaquin Phoenix

CREDITS: Screenshot You Were Never Really Here | Amazon Studios

Als we aan Joaquin Phoenix dan denken, denken de meeste aan zijn het meesterwerk van vorig jaar wat in de volksmond ook wel ‘Joker’ wordt genoemd. Maar buiten dat speelde hij in nog meer films die je zeker op je lijstje wil zetten. Én over die films gaan wij het vandaag hebben. Dit zijn de beste films met Joaquin Phoenix.

De beste films met Joaquin Phoenix

Joker

We noemden hem ook al in de intro en uiteraard staat hij in dit lijstje, Joker. Mocht je onder een steen geleefd hebben afgelopen jaar en heb je hem nog niet gezien, schaam je. Toch vertellen we nog kort even waar de film over gaat. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’80 in Gotham City. Arthur Fleck is een clown en loner en voelt zich het buitenbeentje van het maatschappij. Langzamerhand zie je hoe hij krankzinnig wordt en zich ontpopt van een vrolijke clown tot Clown Prince of Crime, a.k.a. Joker. Zet je popcorn maar vast in de magnetron want deze film is het iedere minuut waard én mocht daardoor in dit lijstje dus niet ontbreken.

 

The Immigrant

Van een misdaadfilm door naar iets compleet anders, namelijk The Immigrant. In de film wordt het verhaal van de Europese immigranten verteld die in de jaren ’20 in Amerika op zoek gingen naar een nieuwe start. De film volgt de twee Poolse zussen Ewa en Magda Cybulska die aankomen in New York. Op Ellis Island ontdekken artsen dat Magda ziek is waardoor de twee zussen worden gescheiden. Omdat Ewa verder het land in wil komen dan Ellis Island neemt ze de hulp aan van vrouwenronselaar Bruno Weiss. Al snel komt Ewa erachter dat hij een hoge prijs telt voor zijn ‘hulp’.

 

You Were Never Really Here

Ook You Were Never Realy Here is een van de meer recentere films van Joaquin Phoenix. Het hoofdpersonage Joe is een gekwelde oorlogsveteraan en krijgt een opdracht om een gekidnapte dochter van een bekende politicus terug op te sporen. Het redden van het meisje uit een bordeel gaat uiteindelijk mis waardoor hij een golf van geweld en corruptie over zich heen krijgt. Daarom gaat hij op zoek naar wraak. Joaquin Phoenix vertolkte zijn rol in deze film zelfs zo goed dat hij er in Cannes de prijs voor Beste Actuer voor won. En terecht vinden wij!

 

Inherent Vice

In deze mystery-crime film wordt privédetective Doc Sportello, uiteraard gespeeld door Joaquin Phoenix, gevolgd. Wanneer op een dag zijn ex op de stoep staat met het bericht dat de miljardair op wie ze verliefd is gekidnapt gaat worden, stort de detective zich op de zaak. Hij raakt verwikkeld in een bizar web van motives, drugsverslaafden, oplichters, een undercover saxofonist en nog veel meer. Uiteindelijk krijgt hij ook nog te maken met de mysterieuze entiteit die in de industrie bekend staat als de Golden Fang.

 

Gladiator

Ook Gladiator is een film die velen wel zullen kennen. Hierin dit keer geen hoofdrol voor Joaquin Phoenix, maar daardoor zeker niet minder goed. In dit Romeise verhaal wordt Generaal Maximus ter dood veroordeeld door de keizer. Hij ontsnapt op het nippertje en wordt uitgeput gevonden door slavenhandelaren die hem vervolgens doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Hij zorgt ervoor dat Maximus als gladiator gaat vechten in het Colosseum waardoor hij zich begint te beseffen dat dit zijn enige kans is op wraak op de keizer.

 

The Master

Dat Joaquin Phoenix in weinig films speelt die in de tijd van nu afspelen, blijkt ook weer uit dit verhaal. De film speelt zich namelijk af net na de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal volgt getraumatiseerde marinier Freddie Quell. Hij komt net terug uit de Verenigde Staten en heeft het moeilijk om weer een stabiel leven te leiden. Maar dan komt hij charismatische sekteleider Lancaster Dodd tegen en ontstaat er een speciale band tussen hen.

 

Walk the Line

Deze biopic gaat over het leven van country-legende Johnny Cash. In de film zie je hoe hij naar Memphis vertrekt, de stad waar de countrymuziek op dat moment nog volop in opkomst was. Cash wordt steeds bekender en verdient daardoor ook meer geld. Hij komt in conatct met de grote sterren, maar naarmate zijn carrière vordert, raakt de roem hem teveel en raakt hij aan de drugs. Een mooi verhaal met een mooie IMDb score, namelijk een 7,8.

 

The Sisters Brothers

Weer een verhaal in de verleden tijd. Dit keer met de gebroeders Sisters als hoofdpersonages. In het verhaal blijkt de vindingrijke Hermann Kermit Warm volgens de Commodore iets belangrijks gestolen te hebben. Broers Eli en Charlie Sisters vertrekken naar Oregon City om de goudmijn van Warm met eigen ogen te kunnen zien. In de samenwerking van de broers loopt echter nog niet alles op rolletjes waardoor de opdracht uiteindelijk op verrassende wijze anders uitpakt.

 

Her

Op IMDb krijgt deze parel een beoordeling van een 8,0. Een keurige score dus. Ook in deze laatste film van het lijstje wist Joaquin Phoenix weer een hoofdrol in de wacht te slepen. Het verhaal gaat over Theodore. Hij is een eenzame gescheiden schrijver en schaft een nieuw ontwikkeld besturingssysteem aan. Deze computer is gemaakt om aan alle behoeften van zijn gebruiker te voorzien waardoor Theodore verliefd wordt op het apparaat. Logisch trouwens, want het systeem praat met de zwoele stem van Scarlett Johansson. Zouden wij ook wel verliefd op worden.

 

Check trouwens ook: De beste films met Idris Elba, Blake Lively of Matt Damon.