Dit is een speelgoedauto. Het prachtige werk van miniatuurfotografen.

CREDITS: Felix Hernandez

Grote fotoshoots voor de marketing van automerken kosten vaak behoorlijk wat geld. Maar niet als je de miniatuur fotografen als Felix Hernandez of Vatsal Kataria inhuurt. Zij zijn specialisten in het fotograferen van de mini-wereld. Met behulp van kleine props kunnen ze een realistische outdoor scène namaken. Ze zijn zo goed dat ze mensen als jij en ik compleet voor de gek houden met hun creativiteit en fotografie skills. En het mooiste van alles is dat het ook nog spot goedkoop is. Alles lijkt zo realistisch dat ze een leuk zakcentje kunnen verdienen met hun kunstwerken. Watch and learn!

miniatuur-fotografen-04

Felix Hernandez

Audi huurde Felix Hernandez in om de sportwagen Audi R8 te fotograferen. In plaats van de echte R8 van meer dan €150.000 te gebruiken, maakte Hernandez foto’s van een miniatuur model van zo’n €37. Verder gebruikt hij wat verf, karton, verlichting en de effecten van zijn camera. Ditzelfde kunstje flikte hij met de Audi Q2. Met foam, fijn poeder, LED en schuurpapier bouwde hij een indoor rijbaan. Op de foto’s lijkt het echter alsof de Q2 ergens midden in de woestijn van Dubai staat. Naast zijn werk voor Audi heeft Hernandez nog meer bijzondere projecten en outdoor scènes. Deze man kan er wat van en zijn werk is écht de moeite waard om te bekijken.

miniatuur-fotografen-02

miniatuur-fotografen-03

miniatuur-fotografen-1

miniatuur-fotografen-6 miniatuur-fotografen-7 miniatuur-fotografen-8 miniatuur-fotografen-9

miniatuur-fotografen-10
Bron: Felix Hernandez

Vatsal Kataria

Volgens Vatsal Kataria is het mooiste aan zijn werk dat hij zijn fantasie kan omzetten in realiteit. Miniatuurfotografen proberen hun creativiteit telkens op een nieuwe manier te uiten. Kataria gebruikt geen dure materialen en hoeft niet naar een verre locatie. Hij maakt juist alles zelf en met een beetje hulp van Photoshop ziet het er piekfijn uit. Om alles te plannen en het uiteindelijk helemaal uit te werken heeft hij zo’n 3 tot 15 dagen nodig. Volgens Kataria is het onzin dat goeie fotografie niet zonder grote en dure spullen kan. Hij kan juist eindeloos variëren met de kleinste dingen en dat lukt hem aardig. Check zeker ook even zijn Instagrampagina om precies te zien wat hij allemaal maakt.

miniatuur-fotografen-17

miniatuur-fotografen-16

miniatuur-fotografen-14

miniatuur-fotografen-12
Bron: Vatsal Kataria
LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…