Groot, groter, grootst: LG dropt mega-tv van 325-inch

Undercover, Vikings of Suits kun je kijken op doodnormale tv’s of in je thuisbioscoop, maar je kan het nu nóg gekker maken. LG brengt de Direct View LED aan de man, een mega-tv van maar liefst 325-inch. Mocht je géén Lambo op je stoep willen of niet geïnteresseerd zijn in een jacht, dan kan je jouw €1,2 miljoen hieraan uitgeven. Dat gaat dit grapje je namelijk kosten…

Groot, groter, grootst

Tja, je moet ergens je geld aan besteden. De nieuwe digitale muur is een onderdeel van LG’s Direct View LED (DVLED) Extreme Home Cinema Sets line-up. Een hele mond vol, maar dat mag ook wel. In eerste instantie kwamen de dikste televisies van het merk alleen beschikbaar commerciële klanten. Nu is het tijd voor de gewone consument. Er komen tv’s vanaf 106-inch, alleen de klapper van de collectie is toch echt 325-inch groot.

, Groot, groter, grootst: LG dropt mega-tv van 325-inch
Foto: LG

8K in optima forma

De Zuid-Koreanen kunnen het zelf goed omschrijven in marketingtaal: “Dit magnifieke 8K-scherm is de perfecte keuze voor bedrijven die een ‘larger than life’-sfeer willen creëren, dankzij de ongelooflijke impact van 8K op een 325-inch scherm.” Wij vinden het niet alleen de perfecte keuze voor bedrijven, maar ook voor de man die zijn vrienden wil imponeren. De Klassieker kijken op zondagmiddag zal namelijk nooit meer hetzelfde zijn.

We krijgen ook een aantal specs voorgeschoteld. De übergrote tv heeft een pixelpitch van slechts 0,93 mm, LG’s Deep Black-technologie en een indrukwekkende contrastverhouding van 150.000:1. Daardoor krijg je beelden te zien zoals filmmakers het hebben bedoeld. Levendige kleuren, een adembenemend contrast en ultrafijne details zijn doodnormaal. Gelukkig, want anders was de prijs niet helemaal op zijn plaats… De prijs moet nog worden bevestigd door het merk, maar CNET weet te vertellen dat het gaat om $1,7 miljoen (ongeveer €1,2 miljoen).

In de tv zit een beresterke Alpha-7 Processor. Tv-junkies gaan hier goed op: De AI-aangedreven processor weet wat de originele inhoud is, en past daarop de helderheid en de scherpte van het beeld aan. Nou, als je daardoor niet wordt overtuigd, weten wij het ook niet meer. Check hier alle details.