Floyd Mayweather kondigt gevecht aan tegen merkwaardige YouTube-ster

CREDITS: Bigstock

Het gaat weer gebeuren hoor. Één van de beste boksers aller tijden stapt weer de boksring in. Floyd Mayweather is na al zijn partijen nog steeds ongeslagen en komt wederom terug uit zijn retirement. Hij gaat het 20 februari 2021 opnemen tegen een wel heel opmerkelijke tegenstander. Hij gaat namelijk een special exhibition bokswedstrijd houden tegen de YouTuber Logan Paul. Het gevecht zal met pay-per-view gestreamd kunnen worden via Fanmio.

Floyd Mayweather VS. Logan Paul

Even een kleine voorstelronde: Floyd Mayweather is een undefeated champion en staat 50-0. Hij heeft meerdere wereldtitels in vijf gewichtsklasse op zijn naam en hij heeft een Olympische bronzen medaille.

Deze bokslegende gaat het dus opnemen tegen de YouTuber Logan Paul. Hij staat bekend om zijn controversiële video’s op Youtube. Hij heeft één gevecht gehad tegen een andere YouTuber genaamd KSI. Deze wedstrijd heeft hij verloren. Logan staat dus op 0-1 en neemt het op tegen een ongeslagen kampioen,. Lekker primeurtje wel.

https://www.instagram.com/p/CIeQ8EmFJNq/

Mayweather weet van geen ophouden

Om eerlijk te zijn is dit gevecht niet écht eerlijk, als we kijken naar de ervaring, techniek en het krachtsverschil van de twee. Mayweather liet zien het niet erg te vinden om wanna-be boksers een lesje te leren. Zo kwam hij in 2017 terug uit zijn retirement voor een gevecht tegen UFC-ster Conor McGregor. En vocht hij het jaar daarna tegen kickbokser Tenshin Nasukawa.

Hoe is het gevecht tot stand gekomen?

Floyd Mayweather daagde Logan Paul afgelopen maand op Twitter uit nadat hij zijn mening gaf over YouTubers die gaan boksen. Floyd gaf aan dat hij niet de juiste persoon is voor deze kinderspelletjes.

Het hele gevecht is absurd en daarom zien de organisatoren het gevecht zitten, er verschijnen natuurlijk dollartekens in de ogen. De eerste miljoen kijkers zullen $24.99 betalen voor het gevecht en daarna lopen de prijzen op van $39.99 tot $69.99. Bizarre bedragen, al helemaal als je weet dat het gevecht hoogstwaarschijnlijk niet al te lang zal duren.

Floyd Mayweather
Foto: Johann Walter Bantz