Dit vindt de filmwereld van Oppenheimer

CREDITS: Universal Pictures | Filmdepot

We hebben het al wekenlang over Oppenheimer. Nog maar een paar dagen en dan is het ein-de-lijk tijd.

De eerste reacties na de première stromen binnen, en het is ondertussen safe to say dat Oppenheimer héél veel spektakel belooft.

Oppenheimer heeft wereld al weken in de ban

Voor de mensen die onder een steen hebben geleefd de afgelopen weken zullen we even wat context plaatsen bij Oppenheimer. Deze film, geregisseerd door Christopher Nolan, neemt ons terug mee in de tijd. Naar de Tweede Wereldoorlog om precies te zijn. Hier stapt Cillian Murphy in de rol van de ‘vader van de atoombom’, Robert Oppenheimer. De hele film is opgenomen in IMAX en Nolan heeft echte explosies gebruikt in plaats van CGI. Een bijzonder knap staaltje werk.

Oppenheimer, Dit vindt de filmwereld van <strong>Oppenheimer</strong>
Foto: Universal Pictures | Filmdepot

Explosieve reacties op Oppenheimer

En wij zijn niet de enige die er zo over denken, amigo. Volgens het New York Magazine is de film ongelooflijk en angstaanjagend tegelijkertijd. “Een meedogenloos tempo, waanzinnig gedetailleerd, ingewikkeld historisch drama dat opbouwt en opbouwt en opbouwt totdat Nolan de hamer naar beneden brengt op de meest verbazingwekkende en verbijsterende manier.” Zo schreef criticus Bilge Ebiri.

Gregory Ellwood, journalist bij The Playlist, ging zelfs zo ver dat hij zichzelf lucky noemde om de film te mogen zien en gaf aan dat het een ‘once in a lifetime experience’ was. Maar ook Jonathan Dean, Lindsey Bahr en Gregory Ellwood zijn lovend. Als dat geen spektakel belooft, dan weten wij het ook niet meer.

Deze week kunnen we het spektakel zelf aanschouwen

Gelukkig duurt het dan ook niet lang meer voordat we het spektakel zelf mogen aanschouwen. Het had ook niet langer meer moeten duren. De film die geïnspireerd is op het boek American Prometheus van Kai Bird en Martin J. Sherwin uit 2005, draait vanaf 21 juli in de bioscoop. Dan kunnen wij zelf de criticus spelen en Christopher Nolan, Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Matt Damon en Robert Downey Jr. zelf bekritiseren.

Check hieronder nog eens de trailer:

Source:
Universal Pictures | Filmdepot