Christopher Nolan kondigt nul CGI-shots aan in atoomgevulde Oppenheimer

CREDITS: Universal Pictures | Filmdepot

De film waar we al bijna een jaar op aan het wachten zijn, komt steeds dichterbij de premièredatum.

We hebben het natuurlijk over Oppenheimer. Hoe kan het ook anders? Christopher Nolan heeft weer wat informatie geteased met de wereld. Wij zijn hierdoor nóg meer onder de indruk van de productie tot nu toe.

Nul CGI shots in atoomgevulde film

Volgens Christopher Nolan zitten er namelijk nul CGI-shots in Oppenheimer. En anno 2023 is dat bijna een zeldzaamheidje. Zeker als je in je achterhoofd houdt dat het hier om een verhaal gaat over de ‘vader van de atoombom’ waar atoomexplosies meermaals in voorkomen. Nolan had blijkbaar zin in een enorme uitdaging, want in plaats van CGI animation te gebruiken, is hij samen met Collider in gesprek gegaan over het nabootsen van een atoombomexplosie.

Oppenheimer, Christopher Nolan kondigt nul CGI-shots aan in atoomgevulde <strong>Oppenheimer</strong>
Foto: Universal Pictures | Filmdepot

Het proces om Oppenheimer na te bootsen

Het is gelukkig niet zo dat Nolan gehele steden tot as moest veranderen trouwens. Het verhaal gaat namelijk over Robert Oppenheimer, de vader van de atoombommen die eigenlijk altijd op het testveld te vinden was. De explosies in de film zijn dan ook eigenlijk altijd op een testveld te zien.

Afijn, dat maakt het proces misschien minder destructief, maar niet per se makkelijker. Om bijvoorbeeld de allereerste testexplosie in New Mexico na te bootsen, moest het team van Nolan een geheel nieuwe technologie ontwikkelen om de zwart-wit scênes om te zetten naar IMAX. Een monumentale prestatie, zo mag je het toch wel noemen.

Details van Oppenheimer

Het is ze dus uiteindelijk gelukt en Christopher Nolan heeft zijn krachten weer eens haarfijn bewezen. Op 21 juli kunnen we onder andere Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr, Matt Damon, Benny Safdie en Rami Malek zien schitteren in de bioscoop. De trailer nog niet gecheckt? Bekijk hem dan nog snel even hier:

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…