Don Diablo breekt muziekwetten met allereerste A.I.-clip

CREDITS: Don Diablo

A.I. kan alles. Daar is niet iedereen het mee eens, maar hé: niet iedereen vindt hetzelfde liedje mooi of kan uren naar hetzelfde kunstwerk kijken.

Dat we even benoemen dat A.I. alles kan, komt omdat we een sick mailtje in onze inbox kregen: ‘Eerste Officiele Muziekvideo volledig door AI voor Don Diablo.’

Don Diablo tilt muziekindustrie met A.I. naar nieuw technologisch niveau

De allereerste officiële muziekvideo gecreëerd met artificial intelligence is op een ongekend hoog niveau. Zowel op technologisch als creatief vlak. Dat het van de komt van Don Diablo, is niet gek. Naast DJ is de Nederlander namelijk ook kunstenaar en creative.

Don Diablo, <strong>Don Diablo</strong> breekt muziekwetten met allereerste A.I.-clip
Foto: Don Diablo

Future Rain

In de video hoor je een door Don Diablo geproduceerd nummer, maar is gebaseerd op de socialmedia-sensatie en pianist Tony Ann. Hij ging met Rain compleet viraal, zo’n 50 miljoen views,  en de Nederlandse DJ maakte er een remix van. Fans pleitten voor een officiële release en daarna ging het snel. Ze kwamen samen in Los Angeles en zo werd Future Rain geboren. Een mix van klassieke pianomuziek met de futuristische sound van Don Diablo. Perfect voor een video die door A.I. is gemaakt.

Don Diablo, <strong>Don Diablo</strong> breekt muziekwetten met allereerste A.I.-clip
Foto: Don Diablo

Mix van muziek, storytelling en tech

Met de kunstmatige video krijg je een mix van muziek, storytelling en de nieuwste technologie op je beeldscherm. Het verhaal speelt zich af in een dystopisch universum en volgt twee hoofdrolspelers die zichzelf afzetten tegen een A.I.-imperium. Hierbij wordt de kracht van de menselijke geest benadrukt om de dominantie van technologie uit te dagen. Ironisch.

De DJ heeft hiervoor samengewerkt met een team van AI-ingenieurs en artiesten. Hiermee worden de eindeloze mogelijkheden van A.I. aangetoond, maar direct ook de kracht van de mens aan het licht gebracht. Check de clip van Future Rain hieronder:

Source: