DJANGO: must-watch psychologische westernserie

We kennen de klassieke westerns van de 1 vs. 1-duels tussen stepperollers en dronken hoedendragers tussen klappende saloondeuren. Deze doen het nog áltijd goed, ook bij ons, maar een variant met een eigentijds en psychologisch plot is een welkome versterking in het filmlandschap.

Django: psychologische, moderne westernserie

Die hebben we nu. Canal Digitaal komt op de proppen met Django. Een western die de verschillen tussen man en vrouw op originele manier blootlegt, volledig geschoten in de adembenemende natuur van Roemenië.

Django
Foto: Canal Digitaal

Hoofdrol voor Belg Matthias Schoenaerts

In deze ongewone western heeft Francesca Comencini (van de hitserie Gomorra) een hoofdrolplek voor de zuiderbuur Matthias Schoenaerts. Hij kruipt in de rol van revolverheld Django. Hij gaat na de moord op zijn vrouw en kinderen, acht jaar eerder, op zoek naar zijn dochter Sarah (Lisa Vicari bekend van o.a. Dark).

Uiteindelijk vindt hij haar in New Babylon, maar in deze verschoppelingen-stad is het alles behalve koek en ei. Sarah is inmiddels een volwassen vrouw en ze vraagt haar vader, uit angst dat zijn aanwezigheid de stad in gevaar brengt, meteen weer te vertrekken. Maar goed, Django doet er alles aan zijn dochter niet opnieuw te verliezen.

Django
Foto: Canal Digitaal

Niet je typische western

Niet een typisch verhaal voor een western, dus. Wat heet: ondanks dat de setting western ten top is, is het verhaal een Shakespeare-achtige familietragedie. Voor dat feit is de gelijknamige Italiaanse film van Sergio Corbucci uit 1966 verantwoordelijk. Hoewel de serie zich afspeelt rond 1860-1870 heeft de nieuwe serie een moderne kijk op het hele westerngenre.

De eerste twee episodes check je vanaf deze zondag op Canal Digitaal. Daarna komt er elke week een nieuwe aflevering – met in totaal tien afleveringen. Zin in.

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…