Dit vindt de wereld van Netflix-parel All Quiet on the Western Front

Na ellenlang wachten kwam vorige week ein-de-lijk de oorlogsfilm All Quiet on the Western Front op Netflix. Een geschreven verhaal dat al een aantal keer is verfilmd, maar niet met de tech van vandaag de dag.

Nu stromen de eerste reacties binnen – en het is duidelijk: Netflix heeft beet.

All Quiet on the Western Front is een masterpiece

Oorlogsfilms vallen vaak in de smaak. Ze zijn emotioneel, aangrijpend, episch, (vaak) waargebeurd en (vaak) leerzaam. En dat is weer precies het geval met All Quiet on the Western Front. Het is een verfilming van het in 1929 verschenen gelijknamige boek, geschreven door de Duitse oorlogsveteraan Erich Maria Remarque. Het werd één van de bekendste oorlogsboeken ooit.

All Quiet on the Western Front
Foto: Netflix Media Center

Synopsis

Het boek, en nu dus ook de film gaat over een jonge Duitse soldaat aan het front. Een wereldberoemd verhaal dat nu ook van Netflix een synopsis heeft gekregen:

All Quiet on the Western Front vertelt het aangrijpende verhaal van een jonge Duitse soldaat aan het westfront van de Eerste Wereldoorlog. Paul en zijn kameraden ervaren uit de eerste hand hoe de aanvankelijke euforie van oorlog verandert in wanhoop en angst, terwijl ze vechten voor hun leven, en elkaar, in de loopgraven. De film van regisseur Edward Berger is gebaseerd op de wereldberoemde bestseller met dezelfde naam van Erich Maria Remarque.

Eerlijk: nu wil je ‘m toch ook direct zien?

Twitter-reacties

Natuurlijk wil je ‘m zien. En velen zijn je al voorgegaan. Daarom is het tijd om de eerste reacties van de Twitterende wereld hier op rij te zetten. Daardoor weet je waarom we aanhaalde dat Netflix beet heeft met de oorlogsfilm. De wereld is namelijk lovend:

 

TraileFEATURE

Zoals gezegd door meerderen: je krijgt een kijkje in de keiharde waarheid van WWI en het is één van de beste (oorlog)films van de laatste tijd. Heb je ‘m nog niet gezien? Check dan nu de trailer, en daarna de hele film op Netflix, met onder anderen Daniel Brühl, Albrecht Schuch, Sebastian Hülk, Felix Kammerer.

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…