Dit zijn de beste HBO Max-series, volgens IMDb

We hebben enige tijd moeten wachten, maar HBO Max is eindelijk te streamen in ons mooie kikkerlandje. Sinds gisteren is de streamingsdienst de lucht ingegaan. Voor een lekker prijsje kan je alle nieuwe series uit de koker van Warner Bros kijken, plus alle HBO-klassiekers. Wij zullen je vertellen waarom HBO Max een must-have is voor serieliefhebbers.

Extra lekker: naast héle goede series biedt HBO Max ook podcasts aan. Hier kun je meer leren over het creative proces of je luistert rechtstreeks naar cast-en crewleden die vertellen over hun ervaringen.

De beste series op HBO-Max, volgend IMDb

#1 Chernobyl

De HBO-serie Chernobyl is één van de bouwstenen van het platform. Het recente succes moet veel mensen gaan trekken. De vijfdelige dramaserie gaat over de grootste kernramp ooit. Je krijgt te zien hoe de ramp tot stand gekomen is en welke desastreuze gevolgen het heeft gehad voor iedereen. Op IMDb krijgt de serie een duizelingwekkend cijfer: een 9,4.

#2 Band of Brothers

Aah, een bekend beestje. Band of Brothers behoort ongetwijfeld tot een van de beste series ooit. Dit pracht praaltje is bedacht door Stephen Ambrose. Tom Hanks en David Frankel hebben de handen in een geslagen om dit te realiseren. De Tweede Wereldoorlog wordt vertoon op het witte doek met respect en regelrechte emotie. Ook deze serie krijgt van IMDb een 9,4. Dikke aanrader, dus. Al is de kans groot dat je ‘m al een keer gecheckt hebt.

#3 Game of Thrones

Het laatste seizoen stelde veel mensen teleur, maar al met al was/is Game of Thrones  een ware hit. Zelfs Ierland plukt op dit moment de vruchten van het succes. Er worden tours gehouden, musea geopend en meer. Ook komt er nog een vervolgserie aan.

De échte serie nog niet gezien? Dan is een HBO Max-abo iets voor jou. Op IMDb loopt de serie weg met een dikke 9,3.

#4 The Wire

The Wire is HBO Max. En andersom. De Amerikaanse politieserie draaide van 2002 tot en met 2008, met 60 goede afleveringen als resultaat. Ook op IMDb gaat de serie erg lekker: een 9,3. Daarmee is het één van de beste series ooit. Terecht, want hoe de bureaucratie en corruptie binnen de politie in kaart worden gebracht is fenomenaal.

#5 The Sopranos

De serie der series volgens velen. Maffiabaas Tony Soprano uit New Jersey krijgt te maken met veel problemen. Zowel zakelijk als prive krijgt hij constant klappen. Dit heeft allemaal invloed op zijn mentale toestand, waardoor hij professionele psychiatrische hulp inroept. En de rest is geschiedenis.

#6 Deadwood

Deadwood speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw. Een tijd waar niet héél veel films en series over zijn gemaakt, dus dat maakt het extra lekker. Het stadje Deadwood werd in die tijd beheerst door goudzoekers. De goldrush van de Black Hills was namelijk in volle gang. Uiteindelijk zijn er drie seizoenen verschenen én er werd in 2019 nog een film gemaakt.

#7 Westworld

Deze sciencefiction-serie op HBO Max speelt zich af in een fictieve wereld: een technologisch geavanceerd western-themapark.  Op het kruispunt van de nabije toekomst en het opnieuw bedachte verleden, is het een wereld waar alle menselijke eetlust kan worden verzadigd zonder gevolgen. Op IMDb scoorde hij een 8.6.

#8 Euphoria

De prachtige Zendaya doet het fantastisch in de Spider-man-films, maar in Eurphoria kunnen we pas echt genieten van haar acteerkunsten. In deze dramaserie speelt zij een 17-jarig meisje dat als gevolg van een overdosis haar zomer heeft moeten doorbrengen in een rehabilitatiecentrum. Nu keert ze terug op school en ontmoet daar Jules. Die gooit haar leven opnieuw overhoop. Op IMDb scoort het een 8,5

#9 Peacemaker

Als je fan bent van superheldenfilms, dan zit je ook bij HBO Max goed. En dat heb je te danken aan Peacemaker. De serie is gemaakt door de legendarische James Gunn. De serie is een vervolg op The Suicide Squad, waarin Peacemaker (een personage) een groot aandeel in had. Op IMDb scoort de serie een lekker 8,5.

#10 Boardwalk Empire

Een meestermerk van onder anderen Martin Scorsese en Mark Wahlberg. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de 20ste eeuw in Atlantic City. Eerst was de stad een trekpleister voor toeristen, maar gokken, corruptie en prostitué nemen de overhand.

Niet alleen wij, maar ook IMDb is fan: een 8,6 voor de Amerikaanse topserie.

#11 The Pacific

Een Tweede Wereldoorlog-serie van de makers van Band of Brothers. Moeten we nog meer zeggen? De laatst genoemde speelt zich af in Europa, terwijl The Pacific zich richt op de mariniers in Azië.

The Pacific krijgt wel een iets minder goed cijfer: een 8,3 tegenover een 9,4.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…