Dit zou heel nice zijn: Denzel Washington in Gladiator II

CREDITS: Bigstock

Denzel Washington, onze vriend met al Oscarawards op zijn naam, is in onderhandeling met Ridley Scott voor Gladiator II. Washington in het vervolg op de Oscarwinnende Gladiator-film uit 2000? Dat belooft veel goeds.

Gladiator 2 werkt met bekende namen

Ridley Scott heeft samen met Brian Robbins, ceo en president van Paramount Pictures, Washington benaderd voor een bad-ass rol in Gladiator II. Het is nog onzeker of hij het aanbod gaat accepteren, maar enthousiast is-ie zeker – volgens Deadline. Dit zou sinds 16 jaar weer een nieuwe samenwerking kunnen worden met de veelgeprezen filmregisseur. Scott en de man van onder andere Malcolm X, The Equalizer, Man of Fire en Training Day samen lijkt een garantie voor succes.

Gladiator 2, Dit zou heel nice zijn: <strong>Denzel Washington</strong> in Gladiator II
Screenshot: Gladiator | Universal Pictures

Geheugen opfrissen

Er gaan veel verhalen rond en misschien heb je jezelf ingelezen over de Gladiator, maar niks is nog zeker. Eerder bespraken we al dat Paul Mescal waarschijnlijk de rol van Lucius, zoon van Lucilla, gaat spelen. Hij is inmiddels een volwassen man en we weten dat Maximus, destijds gespeeld door Russel Crowe, niet meer zal terugkeren. Om nog even in de geruchtenmolen te blijven: Barry Keoghan, dit jaar nog genomineerd voor beste mannelijke bijrol, zal mogelijk keizer Geta spelen…

Hebben we dan niets wat definitief is? Jawel, hoor: de releasedatum van Gladiator II staat op 22 november 2024. Zin in.

Source: