Barack Obama’s favoriete films van ’23

CREDITS: History in HD | Unsplash

Iedere zomer voorziet Barack Obama de wereld cultureel erfgoed in de vorm van een Spotify-playlist. Daarop voortbordurend deelt hij nu ook zijn ‘Favorite Movies of 2023’ op X. En des te meer blijkt: de man heeft smaak.

Hij kondigt zijn favorieten aan met, natuurlijk, ook een maatschappelijk tintje. Obama staat namelijk stil bij de filmindustrie-staking en hij geeft aan dat dat heeft geleid tot ‘important changes’. Volgens de oud-president wordt Hollywoord & Co. daar alleen maar beter van.

Baracks movies

Bovenaan het lijstje vinden we Rustin, Leave The World Behind en American Symphony. Dat zijn de toppers die voor hem er met kop en schouders bovenuit steken. Verderop komen we ook bekende namen als Oppenheimer en Air tegen, maar ook The Holdovers, A Thousand and One en Anatomy of a Fall. 

Typische keuzes

Zijn nummer 1, Rustin, is een biopic met burgerrechtenthema. Het verhaal gaat over Bayard Rustin. Een homoseksuele man die vecht voor rassengelijkheid, mensenrechten en wereldwijde democratie. Een typische keuze van Barack. Leave the World Behind is op zijn beurt een film die bol staat van sterren. Naast good old Julia Roberts kom je ook Mahershala Ali, Ethan Hawke, Myha’la en Kevin Bacon tegen. Een apocalyptisch drama waar Obama dus van heeft genoten. En zijn top-drie wordt afgesloten met American Symphony, een biografische documentaire over muzikant Jon Batiste en zijn levenspartner Suleika Jaouad.

Rustin

Leave the World Behind

American Symphony

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…