20x de Roaring twenties-stijl in Babylon

We zitten nu weer in de ’20s, maar dan van de 21e eeuw. En als we naar het verleden kijken, dan belooft dat veel goeds. De Roaring ’20s van de vorige eeuw waren namelijk de shit.

Stijl op alle fronten, snoeiharde feesten, ongekende verhalen, drugs in overvloed, decadente mensen en héél veel normen die de prullenbak in gingen. Een heerlijke tijd, dus. Een tijd die in de nieuwe blockbuster Babylon weer tot leven wordt gebracht.

Babylon: stijl op alle fronten

Na de bekendmaking van de nieuwe film was er direct een hoop enthousiasme over Babylon. Dat komt voornamelijk omdat er een heuse sterrenensemble uit Hollywood op het witte doek verschijnt: onder anderen Margot Robbie, Brad Pitt en Diego Calva maken hun opwachting. Allemaal in de stijl van toen.

Babylon

Het verhaal

Babylon check je vanaf 19 januari in alle Nederlandse bioscoopzalen en moet dus dé film van het moment worden. Het verhaal is er in ieder geval klaar voor:

Officiële synopsis

Babylon, geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle met Brad Pitt, Margot Robbie en Diego Calva in de hoofdrol, is een origineel verhaal dat zich afspeelt in het Los Angeles van de jaren 1920. Ook o.a. Jovan Adepo, Li Jun Li en Jean Smart spelen in deze film over de opkomst en ondergang van diverse personages in een tijdperk van decadentie in het vroege Hollywood.

Ook de keerzijde van The Roaring 20’s wordt dus belicht. Zo zien we de persoonlijke issues van de hoofdrolspelers steeds meer naar de voorgrond kruipen en lijkt het tijdperk opeens een stuk minder roaring. Dat is natuurlijk goed om in het achethoofd te houden, maar het neemt niet weg dat het heerlijke stijltje mooi is om te delen. En dat doen we maar al te graag met jou. In een fotoserie van 20 heerlijke, stijlvolle plaatjes zelfs:

Foto’s: Paramount Pictures via Filmdepot