Deze iconische foto’s moet je een keer namaken

CREDITS: Dimitri Houtteman

In 1826 verscheen de eerste foto. Vanaf dat moment kon de mensheid herinneringen daadwerkelijk vastleggen. Een paar jaar later werd de eerste selfie al gemaakt. Toen werd het alleen nog geen selfie genoemd. Het was gewoon een zelfportret. In 2006 maakten we in ieder geval kennis met de selfie van nu dankzij de lieftallige Paris Hilton.

Tegenwoordig zijn er meer smartphones – en daarmee camera’s – op straat dan mensen. Alles leggen we vast. En daardoor zijn veel iconische foto’s gemaakt.

Deze 10 iconische foto’s moet je een keer namaken

Er zijn veel foto’s die een speciale lading met zich meebrengen. Sommige foto’s hebben een hele belangrijke boodschap, terwijl andere foto’s gewoon heerlijk cliché zijn. Zelfs een foto van de scheve Toren van Pisa is iconisch, want wie kent het nou niet? Er is bijna niemand die langs Pisa gaat en thuiskomt zonder foto van zichzelf met de toren. Daarom past dit voorbeeld ook in het rijtje: iconische foto’s die je een keer moet namaken.

V-J Day in Times Square

Een iconische foto waarop een matroos uit vreugde een verpleegster een flinke zoen geeft. Ze kregen net te horen dat de slopende Tweede Wereldoorlog eindelijk ten einde was. Het moment en de foto gaan dan ook de geschiedenisboeken in als legendarisch.

Muhammad Ali

Misschien wel de grootste sportman aller tijden, Muhammad Ali. In de ring, maar ook daarbuiten, was hij een voorbeeld voor velen. Als 19-jarige jongen werd Ali gefotografeerd onder het water. Een uniek beeld. Deze foto zal vooral onder de sportfanaten goed vallen. Succes met het namaken. Het ziet er misschien makkelijk uit, maar toch zal het tegenvallen.

De toren van Pisa

Clichéfoto numero uno. De ultieme vakantiefoto die we allemaal wel kennen. Er tegenaan duwen, rechthouden of zelfs tussen je vingers houden. Je kan er van alles mee, maar deze foto vonden we ook wel echt iconisch. De Toren van Pisa als een heerlijke gelato

Iconische foto's
Foto: Jakob Owens

Oscars selfie

Een selfie zoals deze zien we niet vaak. Tijdens de Oscars in 2014 werd één van de meest iconische selfies ooit gemaakt. Een selfie vol met beroemdheden zoals Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Angelina Jolie, Brad Pitt en meer. De foto is zo iconisch dat je hem met je vriendengroep wel moet namaken.

The Beatles – Abbey Road

The Beatles. De meest invloedrijke band ooit in de wereld. De mannen die uit de Engelse stad Liverpool kwamen namen de wereld over. De foto voor het album Abbey Road is zonder enige twijfel; iconic. Maar toch ook wel een beetje cliché. En dat maakt het weer extra leuk.

Met sgatje in Turkije

Deze foto is het woord cliché voorbij geschoten. Daarom is het juist super om ‘m een keer na te maken. Al maak je de foto alleen maar voor de fun. Een heerlijke vakantiefoto, waar je altijd met een glimlach naar terug kan kijken.

Zon vastpakken

Een heerlijke foto waar je met het beeld speelt. De welbekende foto waar je de zon met je vingers vastpakt alsof het een knikker is. Cliché, maar wel een foto die je gemaakt moet hebben. Niet de mooiste foto, maar wel één van de leukste!

Iconische foto's
Foto: pxhere

De optische illusie foto

We houden er allemaal wel van om iemand een keer voor de gek te houden. Vooral als dat met een simpele foto kan. Door een foto te maken met een optische illusie hou je de kijker voor de gek. Be smart en probeer eens zo’n optische illusie op de camera vast te leggen. Toch wel leuk om het een keer te proberen.

Las Vegas

The place to be, Las Vegas is de droombestemming van elke man. Een prachtige strip met een riant aanbod aan casino’s en de grootste shows ter wereld. Las Vegas is Disney World voor de volwassen man. Zulke iconische foto’s zullen altijd op je netvlies blijven.

Las Vegas
Foto: Mike Boening