Wijnand Fockink en Lowlander Beer lanceren een eigen IPA Jenever

Food & Drinks

Distilleerderij Wijnand Fockink en brouwerij Lowlander Beer hebben de handen ineengeslagen en komen, eind mei, met een eigen IPA Jenever op de markt. Een fantastische en logische samenwerking tussen ‘old time friends’.

IPA bier is gedistilleerd tot IPA Jenever

In de 17e eeuw, toen schepen vol specerijen, kruiden en suiker naar Amsterdam werden verscheept, begon het stoken op grote schaal van likeuren en jenever pas echt. Hier is de brouwhistorie van de Nederlanders begonnen waarbij kruiden en specerijen bij elkaar werden gegooid. Et voíla, men had jenever.

De klassieke kopstoot mag dan een stuk jonger zijn dan jenever en bier, als je het aan Wijnand Fockink en Lowlander Beer vraagt is het een van de mooiste drank rituelen van de lage landen. Voor diegene die denken dat het een nekslag is, even een korte uitleg: het is een jenever naast je gebruikelijke biertje. Oók een aardige nekslag.

In het 17 -eeuwse proeflokaal van Wijnand Fockink vind je standaard Lowlander Beer op tap met een bijpassende Wijnand Fockink jenever. Hierbij was het hoog tijd voor een mooie, volgende stap: een eigen IPA Jenever.

Lowlander’s IPA-bier heeft een unieke smaak, geïnspireerd door de reizen naar het verre oosten en de planten die daar werden ontdekt. Het is een soepele IPA met fruitige citrustonen, de perfecte balans tussen het hop en de kruiden. Het is gebrouwen met korianderzaad en witte thee. Het bier is uiteindelijk gedistilleerd tot een verfijnde, heldere jenever van 38% met een fris, hoppig en licht bitter aroma, waarna deze geblend is met een gedistilleerde moutbasis van tarwe en jeneverbes.

Het resulteert zich in een gelimiteerde oplage van IPA Jenever met een bloemige, licht citrusachtige en subtiele zoete smaak waarbij duidelijke tonen van mout, hop en jeneverbes naar voren komen. Het is een zeldzame smaakbeleving naast een glas Lowlander IPA. De Jenever en het bier versterken elkaar en vullen elkaar perfect aan.

 

Total
8
Share