Waarom iedere man een zwarte keuken moet overwegen

CREDITS: Unsplash | Christian Mackie

Waar het ooit ging over een tijdloze witte keuken zijn nu de rollen omgedraaid. De zwarte keuken heeft zijn entree gemaakt. Zet alle nadelen die je erover hoort opzij en verbreed je horizon. Een zwarte keuken is namelijk een echte eyecatcher binnen jouw interieur en een zekere must om aan te schaffen als je keuken aan vernieuwing toe is.

Iedere man moet een zwarte keuken overwegen

Een keuken is een dure aankoop en je wil ervoor zorgen dat ‘ie jarenlang meegaat. Ga je volledig met de trends mee dan zul je waarschijnlijk om de twee jaar een nieuwe keuken moeten. Niet slim dus. Een zwarte keuken is niet alleen mannenlijk en stijlvol. Het brengt ook nog eens voordelen met zich mee. En voor win-winsituaties kun je ons altijd wakker maken.

zwarte keuken
Foto: armin djuhic

Een zwarte keuken is tijdloos

Wanneer je het over een standaard neutrale keuken hebt, denken veel mannen snel aan de kleur wit. Logisch want wit is een kleur dat rust uitstraalt en voor de hand ligt. Toch is de kleur zwart net zo tijdloos als de kleur wit. Doordat zwart een neutrale kleur is past het binnen ieder interieur, is het niet trendgevoelig of tijdsgebonden. Dan pas het volgens ons in het rijtje tijdloos.

Making combi’s

Een zwarte keuken is easy om te stijlen. Het past bij iedere andere kleur en het is ook makkelijk te combineren met hout of een ander materiaal. Zwart geeft van zichzelf een moderne en industriële uitstraling. De kleur waarmee je het combineert breekt de statigheid. Daardoor wordt het juist wat meer speels en toegankelijk.

De kleur heeft van zichzelf verschillende tinten en vormen. Zo kun je voor een matzwarte keuken kiezen als je een industriële look wil en voor hoogglans gaan als de stijl classic is.

https://www.instagram.com/p/B-NYsDLnuWS/?utm_source=ig_embed

Industriële look

De kleur zwart past perfect in de designstroming industrieel. In de stroming staan ruimte, grove materialen en een mannelijke look & feel centraal. In deze keuken mag je de kracht van het nonchalante gebruiken. Oneffenheden? Geen probleem. Ruwe randen? Juist goed. Het is heerlijk voor een man om daarmee aan de slag te gaan. Geen gezeik meer om de kleine details. Dat moet ook wel, want daar zijn wij gewoonweg niet voor gemaakt.

Qua materiaal moet je bij een industriële keuken vooral denken aan metaal, beton, steen en hout. Ideaal. Deze materialen zijn superchill om mee te werken en je wordt er als man blij van. Geen saaie witte kleuren of juist een knalgele keuken om de boel ‘op te vrolijken’. Nee, what you see is what you get. Precies zoals wij mannen zijn.

Overtuigd?

Een zwarte keuken straalt een bepaalde allure uit. Het is mannelijk en geeft je interieur nét die upgrade die je voor ogen had. Met zo’n keuken maak je van een gewoon appartement een loft. Zet een paar klassieke flessen whiskey in je keuken en je bent helemaal in stijl.

Hoe zit het met onderhoud? Van een zwarte keuken met hoogglans afwerking is bekend dat je hier snel vingerafdrukken en krassen op ziet. Ga je voor een matzwarte keuken dan heb je geluk en is dit wat minder. Natuurlijk is dit niet helemaal gegarandeerd. In ieder geval scheelt het je wat schoonmaken of een zeurende vriendin. Zeker als je kinderen hebt die veel buitenspelen is een witte keuken de hel. Met een zwarte keuken heb je dat probleem ook direct getackeld.

Om je te inspireren en over de streep te trekken zochten we een aantal pareltjes op. We horen het wel als je ‘m hebt ingebouwd. En je weet het: credits naar ons hè.

LEES OOK
De meest iconische campagnes van Kith
Bij elke seizoenswisseling zitten wij vol ongeduld de insta-pagina van Kith te herladen. Sinds de eerste campagne van de streetweargiganten toveren ze alle Hollywood sterren namelijk om…
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…