Etentje thuis? Zo own je een dinerdate

CREDITS: Screenshot Mr & Mrs Smith | 20th Century Fox

Wanneer je samen met je date gaat eten, kan er van alles misgaan. Vooral wanneer er voedsel bij komt kijken, schakelen veel mannen over naar de automatische piloot. Ze hebben alleen nog oog voor hetgeen dat voorgeschoteld wordt en eten hun bordje binnen tap tempo op.

Dat is helemaal prima wanneer je op maandagochtend in de keuken uit een pak cornflakes staat te eten, maar tijdens een etentje kun je je koppie er beter bij houden.

Dit is hoe jij voortaan je etentje ownt

Het is tijd om het anders aan te pakken. Wanneer je date zich helemaal opgedoft heeft en hoopt op een gezellig etentje, is het knap lullig als jij als een uitgehongerde wolf je maaltijd begint weg te schranzen. Dit is niet de juiste indruk die we willen achterlaten. Heb je binnenkort een etentje at home? Met de volgende tips own jij voortaan je dinerdates én zorg je ervoor dat ze zelfs nog een dessert met je wil eten. Let’s go!

etentje
Foto: cottonbro

Dames gaan voor

Vrouwen houden van een gentleman en daarom kun je de volgende regel maar beter in je oren knopen: dames gaan voor. Met alles. Ja echt. Dat betekent dus concreet dat zij als eerst gaat zitten, haar eten voor d’r neus krijgt en het eerste stukje brood pakt. Mannen onder elkaar zijn gewend om te strijden voor het laatste stukje pizza of het laatste biertje. Tijdens je date hoeft dit niet en wil je juist laten zien dat zij echt prioriteit heeft. Focus je dus niet als een bezetene op het eten, maar liever op haar.

Slow down brother 

Over het algemeen eten mannen een stuk sneller dan vrouwen. Zij eten op een rustig tempo terwijl het bij mannen soms lijkt of ze een spintwedstrijd houden. Om tijdens je etentje ook nog een fatsoenlijk gesprek te kunnen voeren, is het daarom belangrijk om je eten niet met hoge snelheid achter te kiezen te krijgen. Je gerecht loopt niet van tafel af als je rustig aan doet. Daarom kun je best op je gemak eten. Is ook meteen wat gezelliger.

etentje
Foto: René Ranisch

Luisteren

Een goede manier om te zorgen dat je niet te snel eet, is door te luisteren naar wat ze allemaal te zeggen heeft. Waarschijnlijk is ze hartstikke interessant (waarom heb je anders een date met haar) en zo voelt ze zich tijdens jullie etentje gewaardeerd en gehoord. Maar, probeer ook zelf eens aan het woord te zijn zodat ze niet het idee heeft dat ze een spreekbeurt aan het geven is. Daarnaast leert ze jou op die manier ook kennen. En dat is natuurlijk het doel van de date.

Outfit

Ook de outfit kan een cruciale factor zijn bij de beoordeling of er nog een volgende date inzit of niet. Besteed daarom even wat extra tijd aan je uiterlijk. Dat betekent een netjes outfitje zonder afgetrapte nikes en een spijkerbroek met gaten. Je wil juist laten zien dat je moeite voor haar hebt gedaan. Underdressed aankomen is een no go.

Drankjes

Je wilt jezelf tijdens je dinerdate niet voor schut zetten. Een drankje om wat moed in te drinken kan daarom best, maar voorkom dat je aan het einde van de avond ladderzat aan tafel zit. Houd het daarom bij maximaal twee of drie drankjes om ervoor te kunnen zorgen dat je er van begin tot eind op je paasbest uitziet. Praten met een dubbele tong is niet bepaald aantrekkelijk.

etentje
Foto: Vincenzo Landino
LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…