Design inspiratie: upgrade je keuken met deze essentiele tips

CREDITS: Max Vakhtbovych

In een keuken worden de mannen van de jongens gescheiden. Een beetje man gebruikt namelijk de keuken als pronkstuk in zijn interieur én hij showt er zijn kookskills. Je spendeert een groot deel van de dag in de keuken. Aan het begin van de dag maak je hier jouw ontbijt, in de middag vlam je een gezonde lunch in elkaar en ’s avonds zet je een fancy dinner op tafel. Keukens horen dus simpelweg op-en-top te zijn.

Upgrade je keuken met deze essentiële tips

Een moderne man dient dus álles uit zijn keuken te halen. Zoals een gentleman ook álles uit zijn carrière en relaties wil halen. Onder het motto ‘Als ik iets doe, dan doe ik het goed’ ga je veelal te werk. En hoe je het ook wendt of keert, een keuken is een belangrijke factor in je leven. Dus waarom zou je het verwaarlozen? Deze essentiële items en tips tillen jouw keuken naar een hoger niveau. Een lesje keuken inspiratie van de bovenste plank.

keuken, Design inspiratie: upgrade je keuken met deze essentiele tips
Foto: Christian Mackie

Breng op smaak met kleur

Een witte keuken is wel héél doorsnee. En als we ergens een hekel aan hebben, dan is het aan doorsnee. Ook in je keuken is het tijd voor een andere kleur dan wit. Donkere tinten geven bijvoorbeeld een totaal andere look and feel. In combinatie met ruwe materialen zoals hout en marmer heb je goud in handen. Daardoor oogt je keuken namelijk classy, maar creëer je toch een mancave-sfeer.

Te veel van het goede ligt bij donkere tinten op de loer. Door gebruik te maken van andere kleuren zoals groen of goud kun je dat voorkomen. Kamerplanten zijn áltijd een goed idee. Deze jongens zorgen direct voor meer sfeer in de keuken, een upgrade pur sang. Daarnaast zorgt bijvoorbeeld een gouden kraan voor nog meer classiness. Zo voorkom je dat iemand jouw keuken ooit ‘saai’ durft te noemen.

Pro tip: Een stukje kunst is een snelle, doch stijlvolle oplossing voor het toevoegen van kleur. Kunst kan je inspireren en een ruimte karakter geven. Met felle kleuren kun je jouw interieur een boost te geven. Go big or go home.

keuken, Design inspiratie: upgrade je keuken met deze essentiele tips
Foto: Ralph Kayden

Creatief met licht

Het is belangrijk dat je creatief omgaat met licht. Licht geeft namelijk een volledig andere kijk op je keuken. Buitenlicht is ideaal om te experimenteren, want daarmee roep je natuurlijke effecten in het leven. Alleen heeft niet iedereen de luxe van veel buitenlicht. Daardoor zie je steeds vaker creaties met lichtsnoeren en ‘hangende’ lampen boven keukenbladen. Licht wordt op die manier veelal gebruikt om diepte te creëren, waardoor je keuken groter lijkt.

Verlichting gaat vandaag de dag verder dan standaard tafellampen en hanglampen. Zo wordt licht op bepaalde plekken in kasten geplaatst om een speels effect te generen. Daar had je in eerste instantie niet snel aan gedacht. Hoe je jouw interieur naar een next-level tilt door middel van verlichting lees je hier.

keuken, Design inspiratie: upgrade je keuken met deze essentiele tips
Foto: Max Vakhtbovych

Key items

Goed keukengerei maakt je leven makkelijker. Het is belangrijk om op essentiële items niet te besparen. Een wijs man – Warren Buffet- zei ooit: ”Price is what you pay. Value is what you get.” Sommige key items zijn het geld gewoonweg waard. Wij geven je een aantal voorbeelden die je keuken een upgrade geven:

  • Een vlijmscherp mes. De perfecte steak moet gesneden worden door een écht mes. Ga voor een kwaliteitsmes dat fijn in je hand ligt en waarmee je overal doorheen glijdt.
  • Kookboeken als eyecatcher. Grote, stijlvolle boeken zijn tof in een interieur, dus ook in een keuken. Daarnaast haal je er ook fijne recepten uit. Win-win.
  • Een drankenkar. Mannelijker kan bijna niet.
  • Koffiezetapparaat met bonen. Er gaat niets boven goede koffie in de ochtend. Bonen: altijd +1.
  • Speakers. Koken is een stuk leuker met muziek. Tijdens het koken moet je het jezelf zo comfortabel mogelijk maken. Zet muziek aan op de achtergrond, schenk een wijntje in en ga aan de slag.
keuken, Design inspiratie: upgrade je keuken met deze essentiele tips
Foto: Legendary Home

Toekomst kijken

De toekomst is nu. En nu is de toekomst. Ook in de keuken worden alle apparaten smart en bepaalde items worden steeds meer futuristisch. Effectiviteit is extreem belangrijk, dus je kan jouw leven én keuken upgraden met klaar-voor-de-toekomstapparatuur. Zo zijn er al ovens die je kan voorverwarmen als je in de auto zit en kookplaten met geïntegreerde kookboeken. Een moderne zorgt ervoor dat hij het zichzelf zo makkelijk mogelijk maakt.

https://www.instagram.com/p/B_-OvkNFGEg/

Multicultureel land, werelds interieur

In Nederland wordt er niet alleen maar stamppot en erwtensoep gegeten. Gelukkig. De verschillende culturen in ons land hebben ervoor gezorgd dat we kennis hebben gemaakt met buitenlandse gerechten. Nu koken we hier in NL vaak een Thaise curry, halen we een Israëlische shakshuka, bakken we Vlaamse friet en genieten we van Mexicaanse enchiladas.

Buitenlandse invloeden mogen ook terugkomen in design. Daarom mag je losgaan met verschillende kleuren, materialen en texturen. Een werelds-interieur zorgt voor een bijzonder gevoel in je huis. Je combineert meubels en accessoires van Azië tot Zweden, en hoe sterker het contrast, hoe groter de wow-factor.

Keuken
Foto: Max Vakhtbovych
LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…