De meest unieke woningen in Nederland

CREDITS: Thomas Werneken | Unsplash

24Dat de woningmarkt in Nederland compleet verpest is, weten we ondertussen wel.

We kunnen wel in een hoek een potje janken, maar daar zijn wij niet zo fan van. Je weet wat ze zeggen: always look on the bright side of life. 

Dit zijn de meest unieke woningen in Nederland, die wel betaalbaar zijn

Zo gezegd, zo gedaan. Wij kijken wél verder dan de gemiddelde persoon die alleen Funda afstruint en dan uren zit te jammeren omdat ze 400.000 euro moeten neertikken voor een paar vierkante meter in Utrecht waar je geen tweepersoons tuinset kwijt kan…

Maar dat heeft een ware gem opgeleverd, hoor. Op Youtube hebben wij namelijk het account ‘TinyDocu’ gevonden. Dit account post elke maand een nieuwe video van een persoon die in een bijzonder alternatief huis woont. Van zeecontainers tot kerken, en van Engelse toerbussen tot unieke watertorens: dit zijn de meest unieke woningen in Nederland, die ook nog eens betaalbaar zijn.

Oude kerk als woning

Beginnen we direct met misschien wel het apartste verhaal in dit lijstje: Bart Kodde die in een kerk woont. Nadat hij terugkwam van een tijdje werken in Griekenland zocht hij een nieuwe woning, waarna hij een tijdje in een busje woonde. Na een tijdje kwam bij hem toch de behoefte om iets meer vierkante meters als leefruimte te hebben. De kerk die hij destijds bezocht had nog een plekje vrij in het huis van de oude pastoor en zodoende is hij eigenlijk in een oude kerk als huis terechtgekomen. Klinkt misschien als een regelrechte scene uit een horrorfilm, maar hé, als we de video mogen geloven woont deze man best relaxed.

Wonen in een zeecontainer

“Het is echt de ultimate mancave”, zo spreekt Vincent over de containerwoning waar hij momenteel in verblijft. En eerlijk is eerlijk, de robuuste en stevige look van de zeecontainer spreekt ons ook best wel aan. In de video is Vincent nog bezig met het bouwen en inrichten van zijn containerwoning, maar het begin is er zeker.

Woonwagen om te zwerven

Waarom zou je een huis hebben dat maar op een plek blijft, als je ook een huis kan hebben waar je lekker mee rond kan zwerven? Dat was dus ook het idee van Alowieke die nu al een hele tijd in een woonwagen van zeven vierkante meter woont. Uiteindelijk is ze een beetje afgestapt van het idee om rond te zwerven, omdat ze het gevoel van een ‘huis’ eigenlijk veel belangrijker vindt. Het resultaat mag er zijn.

Op eenzame hoogte

It’s lonely at the top. Maar dat lijkt Michiel bijzonder weinig te boeien. Voor 200.000 euro woont hij in een van de grootste watertorens in Nederland. Om daadwerkelijk in de watertoren te mogen wonen, kwam er een hoop heisa aan te pas, maar het resultaat mag er zeker zijn. Reken er maar op dat het uitzicht hier adembenemend is.

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…