Tips voor het kopen van een tv-meubel

Een tv-meubel vormt in veel huizen het centrum van je zithoek. De televisie is de laatste decennia een belangrijke bron van ontspanning en dus wordt de zithoek dáár op aangepast. Gelukkig zien we hier een verschuiving in en draait niet alles meer om dat éne scherm. We hebben namelijk heel wat meer schermen in huis waar we onze ogen niet vanaf kunnen houden. Het is dus maar nét de vraag hoe dit bij jou thuis is. En hierop kun je je keuze aanpassen, als het gaat om tv-meubels.

Een belangrijk meubel dat met zorg dient te worden uitgekozen! Hier moet je op letten:

Blikvanger of oase van rust?

Tv-meubels vind je tegenwoordig in alle stijlen en kleuren. En als het een centraal meubel in je woonkamer is, mag je best kiezen voor een karaktervol exemplaar! Houd er wel rekening mee dat het meubel óók prominent aanwezig is wanneer je televisie kijkt. Misschien word je juist blij van een kleurrijk tv-meubel onder je favoriete serie. Ben je snel afgeleid of heb je behoefte aan een rustige setting, dan is een neutrale kleur en eenvoudig design beter. Dat wil overigens niet zeggen dat je met een saai tv-meubel zit opgescheept. Er zijn genoeg tv-meubels met een speels design en toch een rustige uitstraling.

, Tips voor het kopen van een tv-meubel

Poten, zwevend of wieltjes?

Een trend van de laatste jaren is het gebruik van wieltjes onder het tv-meubel: handig met stofzuigen en het geeft de kast een speelse look. Ook zwevende tv-meubels zijn nog steeds populair: stofzuigen is dan kinderlijk eenvoudig en het maakt van je tv-meubel een moderne blikvanger. Toch kiezen de meeste mensen ‘gewoon’ voor pootjes, simpelweg omdat deze passen bij het landelijke of vintage design. Echt trendy? Dan ga je voor dunne naar buiten uitstaande pootjes. It was acceptable in the 80’s. En nu dus weer.

Klein of groot?

Vergeet vóór de aankoop van een nieuw tv-meubel niet de maat van je televisiescherm op te meten. Een groot scherm op een klein kastje maakt je televisie lomp; een klein scherm op een hele grote kast maakt je tv-meubel lomp. Ook de hoogte doet er toe: voor optimaal kijkcomfort zorg je ervoor dat het centrum van je beeldscherm net een beetje lager is dan ooghoogte.

Beugel

Als je je telvisie ophangt aan een muurbeugel, ga dan voor een ondiep tv-meubel. Check ook wat voor televisiebeugel je nodig hebt. De belangrijkste keuze is of je je televisie wil kunnen draaien of dat je hem liever strak op de muur monteert. Dit laatste ziet er vaak een stuk strakker uit, vooral nu televisies steeds vaker mooi weg blenden in je interieur.

Nu nog even de kabels netjes wegwerken en je zithoek ziet er op en top uit!

, Tips voor het kopen van een tv-meubel

LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…