Tien tips om voor altijd bij je vriendin te blijven

Na een aantal mislukte relaties achter de rug te hebben, heb je haar eindelijk gevonden: dé ware. Althans, zo voelt het op dit moment. Dit is natuurlijk een heerlijk gevoel, dat je altijd je gevoelens kan delen met iemand die je vertrouwd en waarop je kan rekenen. Ben je pas kort samen met je vriendin, check dan deze tips. Maar hoe zorg je er nou voor dat dat meissie voor altijd bij jou blijft?

Zoals je misschien al door had ben ik zelf een jongedame, dus knoop de volgende tips goed in je oren:

Zo blijf je altijd bij je vriendin

1. Vertrouwen

Het klinkt hartstikke standaard en cliché, maar vertrouwen is dé basis voor een gezonde relatie. Heb dus vertrouwen in je vriendin en laat dit ook merken. Ga niet de jaloerse vriend uithangen die over haar schouder meekijkt als ze op haar telefoon zit. Werp ook geen boze blikken haar kant op, omdat ze met een andere kerel staat te praten in de kroeg. Geef elkaar ruimte, daar zal je later blij om zijn. Kom daarnaast ook voor haar op wanneer het nodig is en ga geen negatieve of persoonlijke dingen over haar aan andere vertellen. Wees elkaars bondgenoot.

2. Denk in ‘we’

Wanneer je plannen maakt voor de toekomst, doe dit dan samen en niet alleen. Zorg dat je je vriendin betrekt bij je ideeën en kijk samen hoe jullie dit gaan realiseren. Hou daarbij ook rekening met de wensen en behoeften van je vriendin en sluit compromissen waar nodig.

3. Wees niet te afhankelijk

Het is goed om samen activiteiten te ondernemen en beslissingen te maken, maar zorg ervoor dat je niet de vriend wordt die helemaal afhankelijk is van zijn vriendin. Dit zal je vriendin waarschijnlijk ook erg onaantrekkelijk vinden. Neem daarom dus genoeg tijd voor je eigen dingen en passies. Doe je favoriete sport of neem bijvoorbeeld een workshop gitaar spelen. Ga ook regelmatig uit met je vrienden, zo onderhoud je ook deze relaties goed.

4. Communicatie

Praat met elkaar! Klinkt vanzelfsprekend, maar toch gebeurt het niet altijd. Zit je ergens mee? Vertel dit aan je vriendin! Niets zo vervelend wanneer je dit voor je houdt en je vriendin geen idee heeft waarom je zo sikkeneurig op de bank zit. Daarnaast kijken wij vrouwen vaak ook anders tegen dingen aan waardoor we je misschien nog wel eens verrassend goed advies kunnen geven. We helpen je met alle liefde!

5. Bespreek jullie relatie

Praat regelmatig over hoe jullie de relatie vinden gaan, ook wanneer alles volgens jou goed gaat. Het is namelijk fijn om te checken of je vriendin op dezelfde lijn zit. Maak hierbij ook irritaties bespreekbaar wanneer die er zijn en ga deze niet uit de weg. Zie het als een soort feedbackronde waarbij je de positieve dingen en verbeterpunten bespreekbaar maakt.

6. Accepteren

Niemand is perfect. Je vriendin niet, maar jij ook echt niet hoor. Ook zij zal zo haar mindere kanten hebben, maar accepteer dit. Ga deze niet proberen te veranderen in hoe jij het graag zou willen zien, maar laat haar in haar waarden. Natuurlijk kun je wel aangeven wanneer iets jou irriteert zodat zij erop kan letten, maar vaak is het gewoon een kwestie van accepteren en richten op de al die dingen die je wél leuk en aantrekkelijk vind aan je vriendin.

7. Verrassen

Aan het begin van je relatie deed je waarschijnlijk nog vet veel leuke dingen zoals uiteten, zonder reden een cadeautje geven of je helemaal uitsloven in de keuken wanneer ze kwam eten. Waarschijnlijk zul je dit nu minder doen. Begrijpelijk, want aan het begin is het gewoon belangrijk dat je een goede indruk maakt. Maar waarom zou dat nu niet meer nodig zijn? Neem haar als verrassing mee naar een concert van haar favoriete bandje, kom thuis met een bos bloemen zonder enige reden of verwen haar met een ontspannende massage. Juist wanneer je al een lange relatie hebt, is het goed om regelmatig nieuwe dingen te doen en het levendig te houden.

8. Hou het spannend

Over levendig gesproken. Vaak zie je dat hoe langer een stel al bij elkaar is, hoe saaier het seksleven wordt. Het aantal keren dat ze seks hebben is vaak ook minder dan aan het begin van de relatie. Zorg dat dit jullie niet overkomt en hou het spannend! Sta open voor nieuwe dingen, vertel elkaar wat jullie fijn vinden of wat jullie altijd nog eens zouden willen doen. Op deze manier zal jullie seksleven je nooit gaan vervelen.

9. Aanvaard

Het kan zijn dat wanneer je al in een lange relatie zit, er een tijd komt dat je je aangetrokken voelt tot een andere vrouw. Maak hier geen drama van. Dit overkomt iedereen wel eens, want het is hartstikke menselijk. Het betekend niet meteen dat je relatie niet meer goed zit of dat je niet meer houdt van je vriendin. Uiteindelijk gaat het erom dat je je gelukkig voelt met je vriendin en je leven met haar wilt delen.

10. Van verliefdheid naar ‘houden van’

Het klinkt verschrikkelijk, maar wees reëel, die vlinders in je buik hebben het op een gegeven moment ook wel gehad met al dat gefladder. Je zult dus niet eeuwig en voor altijd hopeloos verliefd zijn. Op een gegeven moment veranderd dat verliefde gevoel in ‘houden van’. Klinkt misschien saai, maar ook dit heeft zijn voordelen en gelukkige momenten.

En ze leefde nog lang en gelukkig…