Dit wil je: luxe mini vakantiewoning aan de Vinkeveense Plassen

CREDITS: Ewout Huibers

Op zoek naar een vakantiewoning binnen eigen land om in je vrije weekenden te chillen? Stop met zoeken, want wij hebben het perfecte huis gevonden! Of ja, huis.. Zeg maar gerust ‘huisje’, want met een oppervlakte van slechts 55 vierkante meter heet deze vakantiewoning niet voor niets ‘Tiny Holiday House’. Ontworpen door interieurarchitecten van architectenbureau i29 en Chris Collaris, midden in de natuur tegen het water aan. Dat je hier tot rust komt, kunnen we je op een briefje geven.

Vakantiewoning ‘Tiny Holiday House’

Ondanks de kleine oppervlakte heeft het huis wel een luxe uitstraling. Hij is gebouwd voor een gezin van vier personen en beschikt over een woonkamer, een keuken/eetkamer, een patio, drie slaapkamers, een badkamer en twee toiletten.

Door de slimme indeling en geïntegreerde kasten is er gebruik gemaakt van elke vierkante centimeter van het huis en lijkt het dus helemaal niet zo klein. Ook door het gebruik van de grote ramen lijkt het huis veel ruimer dan het daadwerkelijk is. Er valt namelijk veel licht binnen en je hebt een perfect panoramisch uitzicht rondom.

Voor de inrichting is gekozen voor eenvoudige materialen zoals natuurlijke eikenhouten panelen en een betonnen vloer.

Naast dat je in dit formaat vakantiehuis geen uren kwijt gaat zijn aan schoonmaken en opruimen(bonus), is het ook nog eens energiezuinig en milieuvriendelijk. Nu nog de barbecue aan, bootje mee, en het perfecte weekendje weg is af.

Foto’s: Ewout Huibers