Maak kennis met de Porscheboerderij

CREDITS: Building Narratives | Bindloss Dawes

Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder.

Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog wel iets langer plakken. En niet alleen voor de auto’s. Al krijgen de 930 Turbo, 911T,  914, 924 Turbo, 964 en 9934 S wel het podium dat ze verdienen.

Stijlvolste autogarage ooit?

Het architectenbureau Bindloss Dawes heeft namelijk de handen uit de mouwen gestoken en een garage ontworpen die bij zowel auto- als interieur liefhebbers goed in de smaak zal vallen. Met haar vijf houten traveeën en vele schuifdeuren, heeft de workshopruimte van buiten meer weg van een hypermodern Scandinavisch ogende schuurwoning. En in principe kan het dat in de toekomst ook zijn, aangezien Bindloss Dawes een ‘long-life, lose-fit‘ concept heeft gebruikt. Hierdoor is de ruimte momenteel nog een garage, maar kan het over vijf jaar tijd net zo goed dienen als gasthuis. You never know.

Bindloss Dawes, Maak kennis met de <strong>Porscheboerderij</strong>
Foto: Building Narratives | Bindloss Dawes

Rustiek in combinatie met industrieel

Hoewel de garage volledig uit hout bestaat, heeft de werkplaats een beetje een robuust randje. En dat ziet er heerlijk uit zeg. Met het zinken dak, de verborgen goten, zilveren platina op de kastanjehouten gevelbekleding en de betonnen sokkel combineert Bindloss Dawes op een verfijnde manier rustiek met industrieel. Bovendien zijn wij enorm fan van de open rasters, die voor meer diepte, lichtinval en textuur zorgen. Die lichtinval werkt in de avond trouwens andersom, aangezien het licht vanuit de garage dan weer het donkere platteland verlicht.

Bindloss Dawes, Maak kennis met de <strong>Porscheboerderij</strong>
Foto: Building Narratives | Bindloss Dawes

Alles in de spotlights 

Over het licht valt sowieso weinig te klagen: Bindloss Dawes heeft de ruimte prachtig verlicht door overhangende beglazing langs de hoekige daken, waardoor de garage en de monteurswerkplaats continu in de spotlights staan. Zelfs de staalconstructie die normaal zoveel mogelijk verborgen wordt, komt door minimalistische en akoestische portaalframes ook in de spotlight te staan. Bij Bindloss Dawes zijn ze dus niet bang om de dingen nét wat anders aan te pakken. Wie niet waagt, wie niet wint. En in dit geval hebben ze dik gewonnen.

Bindloss Dawes ook te spreken over het project

In totaal hebben ze zo’n twee jaar over het project gedaan, maar dan heb je ook wat. Bij het architectenbureau zelf zijn ze dan ook enorm te spreken over het eindresultaat: “Ons doel was om een gebouw te creëren dat op het eerste gezicht elegant en vertrouwd lijkt, maar vervolgens opengaat om iets verrassends en onverwachts te onthullen. Ik ben erg blij met wat we hebben geproduceerd.” Aldus Oliver Bindloss zelf. En daar is werkelijk niks aan gelogen.

Meer van dit werk zien? Check de Insta-pagina The Porsche Barn.