Van achterhaald naar stijlvol met deze interieurtips

CREDITS: Bigstock

Zijn je outfits on point? Mooi. Zijn de haartjes fresh en loop je er altijd verzorgd bij? Lekker hoor. Maar hoe zit het met je interieur? Het verlengstuk van jouw stijl. Heb jij nog altijd die eettafel staan die je van je ouders hebt overgenomen? Dan kan je stekkie vast een designupgrade gebruiken.

Wij hebben dé tips die ervoor zorgen dat je gegarandeerd punten scoort wanneer een lady je huis binnenloopt. Want: de eerste indruk telt.

Interieurtips: van achterhaald naar stijlvol

Houd je interieur manly

Hoewel het stijlen van je interieur vaak als iets vrouwelijks wordt gezien, hoeft dit dus niet te betekenen dat je de woonruimtes moet ‘verwijven’. Sterker nog: meubels met een vintage en manly look hebben juist een hele verfijnde en vertrouwde uitstraling. Mensen voelen zich er comfortabel bij.

Mooi, hoeft die antieke kast van je ouders niet op straat gezet te worden. Met zware meubels, zoals een industriële salontafel, zit je al snel goed. En als oude meubels wat gebruikssporen hebben, pak ze dan aan. Een likje verf of het grondig stoffen van je bank doet wonderen.

interieur
Foto: Unsplash – Note Thanun

Meer met minder

Het probleem waar wij mannen vaak mee zitten: meubels zijn verrekte prijzig. Daarom is het relaxed dat de hedendaagse interieurregel al een tijdje ‘less is more’ luidt. Minder meubels betekent ook minder kosten.

Wij adviseren je dan ook om bij het pimpen van je interieur simpel te beginnen. Start met een basisselectie van kwaliteitsartikelen die goed passen binnen de stijl van je ruimte. Daarna heb je alle tijd om er accessoires aan toe te voegen die het interieur verder complementeren. Remember: inrichten is een marathon, geen sprint.

interieur, Van achterhaald naar stijlvol met deze interieurtips

Laat je identiteit zien

Bij het kiezen van je accessoires is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het geen random items zijn. Door middel van accessoires kan je juist op subtiele manier laten zien wie jij bent.

Fan van een bepaald stripboek? Een vette poster of klein beeldje van een stripfiguur in je ruimte geeft een persoonlijke touch. Ben je nou fan van de ziekste horrorfilms? Ten eerste: psycho. Ten tweede raden we dan toch af om een poster op te hangen. Met accessoires die bij jou passen vul je de lege plekjes in huis heel slim op.

interieur, Van achterhaald naar stijlvol met deze interieurtips
Foto: Unsplash – H Wong

Lichten zijn ‘key’ 

Naast de meubels die in huis staan, is een van de belangrijkste delen van het interieur je licht(inval). Felle lampen in huis zorgen ervoor dat je ruimte meer op een ziekenhuisgang lijkt dan op een woonkamer. Kies daarom voor een gesloten lamp, het liefst staand. Op die manier krijg je zachtere lichten, deze zijn uitnodigend en maskeren ook nog eens de minder mooie plekjes in je huis.

Hopelijk heb je nu het licht gezien en weet je hoe jij, bijvoorbeeld door lichtinval, een stijlvol interieur creëert.

Interieur
Foto: Bigstock