De hoofdrolspeler in een smart home: slimme verlichting

Slim wonen. Dat kan en wordt makkelijker dan we ooit durfden dromen. Een smart home is namelijk al binnen handbereik en dat wordt alsmaar beter, beter en beter.

Sfeer creëren was nog zo makkelijk en snel gepiept. In een handomdraai kun je jouw interieursmaak aanpassen naar hoe jij je voelt. De hoofdrolspeler daarin: verlichting. Eén van de hoofdingredienten van je interieur. Zo niet hét hoofdingredient. Omdat altijd hetzelfde licht veel te veel van het goede is, hebben wij de oplossing voor je: slimme verlichting. En dan die op Champions League-niveau: die van Philips Hue.

Smart verlichting van Philips Hue: een next-level interieur fix je zo

Een slimme, snelle start maak je in een handomdraai met het starterskit, en als je nog een niveautje hoger wil, is er het Hue-Bridge-systeem. Daar komen we later op terug. We nemen je eerst mee in de nieuwe wereld van wonen.

, De hoofdrolspeler in een smart home: <strong>slimme verlichting</strong>

Verlichting als verlengstuk van je mood

Met de slimme verlichting van Philips Hue is controle over de combi tussen interieur en je mood easy. Met slechts één druk op de knop ga je van warm licht voor een focussessie naar kleurrijk, fel licht voor de after-party nadat je de deadline hebt gehaald. In elke situatie is het eigenlijk duidelijk: licht bepaalt. Dat geldt niet alleen voor sfeer tijdens het diner, maar helpt je ook met je gezondheid. Je kan het licht gebruiken om beter wakker te worden, bijvoorbeeld door de automatische zonsopgang die na wordt gebootst. Of om juist in slaap te vallen.

De slimme verlichting van Philips Hue en dankzij de gemakkelijk bediening via de (award winning) Hue-app kun je namelijk constant en super easy aanpassen op helderheid, kleur en temperatuur. Dat kun je op het moment zelf doen, maar je kunt ook vooraf ingestelde routines gebruiken. Heel chill als je van structuur houdt en weet wanneer je een bepaalde sfeer nodig hebt. Om het nog beter te maken: dat kun je zelfs in zones instellen. Met één tik op de knop kun je het licht in de woonkamer of zelfs een hele verdieping aanpassen.

, De hoofdrolspeler in een smart home: <strong>slimme verlichting</strong>

Easy going én veel smaakopties

Mocht je alles via één app bedienen niet nice vinden, dan is er altijd de mogelijkheid om voor slimme wandschakelaars te gaan. Supereenvoudig, net zoals het installeren trouwens: binnen een paar minuten ben je ready, zelfs, of juist, als je géén klusser bent.

Die easy going-vibe wordt doorgetrokken in de vele smaakopties van Philips Hue. Er zijn hang- en vloerlampen voor een interieur-upgrade, buitenverlichting voor de cozy avonden en lichtstrips voor surroundverlichting. Het mooie: het is meer dan een serie slimme lampen. Naast sfeer creëren kun je ook jouw meeslepende ervaringen van films, games en muziek naar een hoger niveau tillen. Je kunt je verlichting met media synchroniseren, waardoor alles in een compleet nieuw perspectief wordt gezet. Zo word je écht het personage in de game óf kun je muziek niet alleen horen en voelen, maar de tunes worden gereflecteerd in je interieur. Doordat Philips Hue samenwerkt met Matter, de basis voor alles wat verbonden is, is het schakelen tussen veel andere apparaten, platformen en assistenten ook een eitje. Extreem makkelijk en ‘smart’ ten top.

, De hoofdrolspeler in een smart home: <strong>slimme verlichting</strong>

End less

De mogelijkheden zijn serieus end less. De Hue Bridge, zoals gezegd één brug verder, is het hart van je verlichting in huis. Je kunt tot maar liefst 50 lampen en slimme accessoires, zoals een bewegingssensor, bedienen. Dit kun je doen met timers en automatiseringen, zoals lampen aanzetten als je niet thuis bent. Of andersom: lampen automatisch aan laten gaan als je thuiskomt.

Inbrekers zijn namelijk niet welkom. Over security gesproken: de Philips Hue Secure-camera’s zijn ook next-level. Dit is verlichting en beveiliging in één. Zo weet je altijd wat er buiten gebeurt en als de camera beweging detecteert, krijg je een smartphone-melding. Wil je effe vragen wat hij/zij komt doen? Dan kun je de terugspreekfunctie gebruiken om te vragen wat de reden van bezoek is. Als je daarbij ook nog de lichten laat knipperen in alarmfunctie, dan wordt er sowieso een sprintje getrokken.

Check hier de eindeloze mogelijkheden van smart verlichting en laat je inspireren om álles uit je interieur te halen.