Surf vibe: dit bedrijf maakt bijzettafels geinspireerd op surfboards

Het Franse merk Salty Furniture maakt meubels geïnspireerd op de oceaan en de surfcultuur. Oprichters Benjamin Rossillon en Philippe Tissot zijn zelf groot surf-liefhebbers en willen dan ook met hun meubels jou laten connecten met de oceaan.

Upgrade je interieur met deze handgemaakte surf-items

De mannen halen vooral inspiratie uit het Scandinavische design dat bekendstaat om zijn simpele vormen, functionaliteit en gedurfde keuzes. In combinatie met de vrijheid en soepele vormen van de oceaan maken ze verschillende meubelstukken. Zo produceert het bedrijf handgemaakt salontafels in de vorm van een surfboard. En hebben ze een aantal decoratie-items die ervoor zorgen dat de surf vibe compleet is.

Salty Furniture, Surf vibe: dit bedrijf maakt bijzettafels geinspireerd op surfboards

In handen van de shaper

De vorm van het tafelblad dat op de salontafel wordt geplaatst ligt in de handen van de shaper, dit is degene die het surfboard vormt. De designer plaatst er achteraf de patronen en kleuren op volgens het canvas dat hij heeft ontworpen. Doordat de shaper invloed heeft op de vorm van het surfboard is ieder item uniek.

De kunst van het shapen van een surfboard wordt gecombineerd met het strakke design van de rest dit zorgt volgens de makers voor een perfecte combinatie.

Benieuwd naar het complete verhaal van Salty Furniture kijk dan hieronder, of klik hier voor de website;

Zachte rondingen en strakke lijnen

De meubels zijn opgebouwd uit zachte rondingen met strakke lijnen. De makers willen hiermee hun avontuurlijke manier van leven vertalen naar jouw eigen interieur. Waardoor er een connectie ontstaat tussen indoor en outdoor. Het bedrijf heeft in totaal zes verschillende kleuren waarin de salontafels worden uitgebracht.

Check ook: Deze bijzettafel zorgt ervoor dat je áltijd koud bier hebt.

Foto’s: Salty Furniture