Dit prive-eiland in Fiji met kokospalmen en papajabomen kan van jou zijn

CREDITS: Platinum Luxury Auctions

De meeste dromen zijn bedrog… Als Marco Borsato het zegt, dan geloven we hem. Toch is er nu een droom die wél uit kan komen. Er staat een privé-eiland te koop in Fiji waar je kokosnoten kan plukken van kokospalmen én je eigen papaja’s kan kweken. Hoe chill zou het zijn om in je badjas met zo’n tropische vrucht de ochtend te beginnen? Het enige wat je daar voor nodig hebt is een flinke smak geld. En laat dat nou vaak het probleem zijn.

Mai Island: dit magische privé-eiland in Fiji staat te koop

Deze droom gaat bij de naam Mai Island. Het eiland ligt op een steenworp afstand van de stad Labasa. Je moet wat moeite doen om er te komen, maar dan heb je ook wat. In plaats van je dagelijkse fietstocht naar kantoor ga je iedere dag een tocht maken met een boot of watervliegtuig. Waar kunnen we tekenen?

Mai Island
Foto: Platinum Luxury Auctions

Beste ochtendwandeling van je leven

Hier in Nederland word je in de ochtend wakker gefloten door een merel, huismus, spreeuw of vink. Of door één van de andere 496 soorten die er ooit in Nederland zijn waargenomen. Voor die vogels hoef je in Fiji in ieder geval niet bang te zijn. Je gaat er namelijk in de ochtend begroet worden door papegaaien met felle kleuren zoals blauw, groen en rood. Jouw ochtendwandeling gaat er toch nét even anders uitzien op Mai Island.

Verveling? Nooit!

Er is een kans dat je een eiland associeert met Cast Away en Tom Hanks. Waar Hanks moest zien te overleven op een eiland, ga jij juist ‘leven’ op dit privé-eiland. Je krijgt er namelijk een eigen huisje bij met een eindeloos uitzicht. En je boodschappen laat je toch gewoon komen per boot?

Wij zien deze droom wel zitten. De hele dag vissen, varen, duiken, snorkelen of met een jetski knallen. De dagen kunnen we daar meer dan goed doorkomen. Maar ja, dan rest ons er nog maar één vraag; wat gaat dit grapje kosten? Daar zijn ze bij Private Islands Inc. al wel over uit, maar die moet je wel aanvragen. We schatten in dat het voor véél geld onder de hamer gaat komen…

Check ook: Eilanden in Indonesië die een stuk toffer zijn dan Bali

Foto’s: Platinum Luxury Auctions