Woongoals in New York: oude school omgetoverd tot luxe appartementen

CREDITS: Hayes Davidson

Deze voormalige katholieke school op 555 West End Avenue in New York staat al enkele jaren leeg maar niet zonder reden. Architectenbureau Tamarkin Co. is druk bezig met het ontwikkelen en ontwerpen van een luxe appartementencomplex van het hoogste segment. Het gebouw staat in de chique Upper West Side en stamt uit 1908. De luxe appartementen zijn momenteel in de verkoop en gaan razendsnel.

Hier wil je wonen: luxe appartement in oude jongensschool

Onlangs is de teaser website van het toekomstige woningpand online gekomen en wij zijn blown away. Het gebouw heeft nog steeds veel van de originele elementen die nu gecombineerd zijn met een moderne, strakke stijl. Zo zijn onder andere de originele grote ramen, de kalkstenen plafondelementen en de complete buitenkant in tact gebleven.

De appartementen, dertien in totaal, variëren in grootte van drie- tot vijf-slaapkamers en op het dak is een enorm penthouse. Verdere voorzieningen van het gebouw zijn onder andere een 24-uurs portier, een fitnesscentrum, een recreatieruimte met bar, een valet parking en, jawel, een fietsenstalling.

De prijzen van de appartementen zijn niet mis. De kosten beginnen bij $7,9 miljoen voor het kleinste appartement. Mocht je nu zo’n droompaleis willen bemachtigen kun je je via de website van Tamarkin Co. inschrijven. Op dit moment zijn er nog vier woningen beschikbaar waaronder het dikke penthouse van $18 miljoen.

Foto’s: Hayes Davidson