Louis Vuitton opent high-end restaurant met Japanse topchef

CREDITS: Sugalabo

Iedereen is wel bekend met Louis Vuitton. Mocht je nu geen idee hebben wie deze Franse gast is, geen probleem. Je kan er ook niets aan doen dat die steen waaronder je leeft zo comfortabel is. Anyhow, het luxe modemerk Louis Vuitton is een nieuwe weg ingeslagen. Het merk gaat het namelijk proberen in de horeca. Zo laat Vuitton zien dat ze van meerdere markten thuis, in plaats van alleen de high-end modebranche.

Louis Vuitton is van meerdere markten thuis

Nee, meneer Vuitton gaat niet zelf culinaire gerechten bereiden, want de beste man is in 1892 overleden. Maar de CEO van Louis Vuitton heeft de deuren van hun eerste café en restaurant, Le Café V en Sugalabo geopend.

Louis vuitton, Louis Vuitton opent high-end restaurant met Japanse topchef
Foto: Sugalabo

Eten in stijl

Je kan bij Sugalabo V terecht voor een culinair hoogstandje van Chef Suga. De hand van Suga zie je terug op de menukaart. Achter de speakeasy deuren heeft het restaurant een open keuken in full Louis Vuitton stijl. Louis Vuitton werkt samen met Tokujin Yoshioka, een maker van de collectie meubels en accessoires van het modehuis Yoshioka. De meubelmaker staat bekend om zijn eigentijdse, op de natuur geïnspireerde stukken. Het interieur is ontworpen door Jun Aoki. Het moet lijken op een schip dat op water drijft, met golvende zeilen. Het doet je bijna denken aan Pirates of the Carribean, maar dan nét iets chiquer.

Bottom ups

Zowel het café als het restaurant zijn gevestigd in Osaka, Japan. En het serveert de gerechten van de beroemde chef-kok Yosuko Suga. Suga was de protégé van de legendarische chef-kok Joël Robuchon. Je weet wel; de man die 32 Michelinsterren op zijn naam heeft staan. Le Café V bevindt zich op de bovenste verdieping van de Louis Vuitton winkel. Hier zul je een buitenterras vinden waar de bruutste cocktails worden geserveerd. Perfect dus als je meisje aan het shoppen is en jij geen winkel meer kan zien. Ook zal het goed uitkomen als je die impulsieve aankopen moet wegdrinken.

Heb je ‘m goed uit de broek hangen en ben je nieuwsgierig naar het restaurant of het café? Dan raden we je wel aan om ruim van tevoren te reserveren, want er zijn maar beperkte zitplaatsen.

Foto’s: Sugalabo