Emigreren kun je leren: de beste landen om te wonen, volgens onderzoek

Ondanks dat in ons kikkerlandje relatief veel goed geregeld is, klinkt het leven in het buitenland vaak als muziek in de oren. Daarom spelen veel mensen vaak met de gedachte; leven om te leven. En emigreren kan nét dat stukje zijn wat je nodig hebt.

Maar goed, er zijn door de VN 195 landen erkend. Keuzestress, dus. Wij zetten de landen op rij die goed scoren op ‘levensgeluk’.

Emigreren naar je levensgeluk

Ja, huisje, boompje, beestje is voor veel mensen the way to go. Nadat je bent opgegroeid ga je op kamers, daarna huur je een appartement met een maat, om vervolgens de heftige stap naar samenwonen te zetten. Voordat je weet sla je een hypotheekadviseur om de arm en koop je een rijtjeshuis in de een ‘fijne, kindvriendelijke’ wijk in Assendelft. Al klinkt dit wel heel makkelijk hè? Met de prijzen van vandaag de dag…

Maar veel mensen cringen hier ook van. Ze willen weg. Ver weg, weg van de irritante small talk in de supermarkt. Of juist weg van de hordes toeristen in Amsterdam. Dan klinkt emigreren helemaal niet zo gek. Toch?

Daarom is Globehunters op onderzoek uitgegaan naar de beste landen ter wereld om naar te emigreren. Carrière, kosten van levensonderhoud, kwaliteit van leven en levensstijl hebben een grote invloed gehad op de resultaten. Geluk zoeken kan je ver van je roots doen, maar blijkt ook verassend dichtbij mogelijk. Dit zijn de beste landen om je inboedel te planten. Wie weet haal je jouw meisje over om samen het leven elders te vieren.

1. IJsland

Veiligheid en vriendelijkheid van de ijzige bewoners. Dat vind je in IJsland. In IJsland ontvangen ze immigranten met beide armen en een verwarmende knuffel als nieuwe inwoners. Een dikke knuffel kan heerlijk zijn wanneer de zomerkleding nog in je bagage te vinden was. En niet te vergeten: de wonderschone natuur vol met groen. IJsland is dé beste plek om te wonen, leven en genieten.

emigreren, <strong>Emigreren kun je leren:</strong> de beste landen om te wonen, volgens onderzoek

2. Oostenrijk

De Alpen, wienerschnitzels, strüdel. Over Oostenrijk raak je niet snel uitgepraat. Het land heeft ontzettend veel goeds in bezit. Vandaar staat Oostenrijk aanzienlijk hoog op de lijst om het leven prima te vertoeven. De kwaliteit van leven is net als de buren van zogeheten Zwitserse kwaliteit. De kwaliteit van leven is enorm hoogstaand vol met architectuur, geschiedenis, transport en een eigenzinnige cultuur.

Betaalbaarheid en bereikbaarheid staan hoog in het vaandel volgens expats die je met emigreren voor gingen. Goede regelgeving, schone omgeving en betaalbaar wonen scoren ook punten. Je voorgangers bleken alleen minder te spreken over de bevolking. Onvriendelijk en een minder vrolijke sfeer blijkt er te hangen, waardoor je voor nieuwe vrienden maken de nodige discipline nodig hebt. Gelukkig heb je de tijd. Het is geen tweeweekse vakantie en zowel ’s zomers als ’s winters is het hier genieten.

3. Canada

Tussen de grizzlyberen is de kans zeer aannemelijk het leven te vinden waar je naar op zoek bent. Een beer met de nieuwste technische snufjes, zo kun je de Canadezen omschrijven.

Canada blijkt namelijk goed te scoren op het gebied van digitalisering en technologie. Dit resulteert in een hoge levensstandaard. Dit blijkt doordat het land de uitgelegen locatie is voor jonge families om te starten. Gratis openbare scholen, gratis gezondheidszorg voor vaste inwoners, lage luchtvervuiling en publieke veiligheid vind je namelijk in Noord-Amerika. Je familie en jij zijn dus in goede handen.

emigreren, <strong>Emigreren kun je leren:</strong> de beste landen om te wonen, volgens onderzoek

4. Nieuw-Zeeland

Leven op een eiland is makkelijker dan je denkt. Je leven lang uitzitten op een onbewoond eiland is niet nodig, want Nieuw-Zeeland is de redder in nood. Het land heeft zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld. Vandaar is het niet alleen een prachtige locatie om de gordijnen open te slaan, maar ook een plek voor het geluk van je gezin.

Een sterke kwaliteit van leven is mogelijk dankzij de onafhankelijkheid van het land in combinatie met de prachtige natuur en veilige omgeving. Nieuw-Zeeland staat bekend om haar veilige en stabiele leefomgeving met hoge levensstandaard. Voor een hoger prijskaartje en rekening op de deurmat vestig je jezelf op dit eiland om van het leven te genieten, terwijl het land nog lang niet klaar is met zichzelf te ontwikkelen.

5. Duitsland

Met een kort ritje naar de grens van onze oosterburen is het ook al mogelijk om je doel om te emigreren succesvol te vervullen. Met de grootste bevolking van Europa en één van de beste economieën ter wereld, kan het niet anders dan sehr gut zijn. Een internationaal aanzien, een sterk zakelijk circuit en een locatie in het hart van Europa zijn de sterke kanten waar je de vruchten van kunt plukken.

Genieten van de Alpen of het platte noorden kan allemaal. En gelukkig willen de Duitsers je voor een langere periode laten genieten. Een open beleid, en goede pensioenvoorzieningen zorgen ervoor dat je in de kreupele jaren ook op je plek bent.

6. Zweden

Je woonkamer een make-over geven en de overheerlijke Zweedse balletjes zijn wel de laatste dingen waarom Zweden een ideaal land is. Scandinavië is de way-to-go als het gaat om alles wat je emigratie-hartje begeert.

Het land heeft één van de grootste oppervlakte van heel Europa en staat altijd voor vrede. Wel zo fijn als het gaat om je veiligheid. Je stem laten horen doe je niet alleen tijdens een avondje karaoke. In Zweden staan de rechten van de mens met een hoge prioriteit op de agenda van het ministerie. Samen met goede gezondheidszorg, onderwijs en politieke- en economische zekerheid is er geen andere oplossing mogelijk dan dat de levenskwaliteit torenhoog.

Lees ook: Zweden leeft al in 2030: 10 geniale voorbeelden

Zweden

7. USA

The American Dream verraadt de kracht van het land. In de VS kan het niet groot genoeg zijn. Een groot land, -bevolking, -economie en de grootste steden ter wereld zijn al redenen genoeg om het vliegveld op te zoeken. De combinatie van stedelijk en landelijk zorgt ervoor dat er voor ieder een keuze is.

Helaas is de VS niet perfect om naar te emigreren. Een hoge graad in armoede en criminaliteit in bepaalde delen van het land doet het land de das om. Een zorgverzekering is alles behalve een zekerheid en ook de lonen zijn niet op Nederlands niveau. Mits je de juiste locatie uitkiest heb je dit wel te pakken, maar het is dus geen gegeven. Uiteraard kan je al inbeelden dat New York, Miami of Los Angeles prima hotspots zijn om gelukkig oud te worden.

8. Australië

Werken buiten de deur en emigreren blijk je prima te doen in Australië. Op het gebied van Working Abroad weten de Aussies prima te voorzien. Een ideale plek dus om je carrière nieuw leven in te blazen. Australië is niet alleen goed voor carrièrekansen, aantal werkuren en een werk-privébalans. Ook een relaxte en rustige cultuur vind je in Oceanië. Wel zo fijn om makkelijk binnen te komen in je nieuwe hometown.

9. Nederland

Ja echt waar. Waar wij nooit tevreden zijn met wat we hebben, wijst onderzoek uit dat Viva Hollandia een droom blijkt te zijn voor velen. Een flinke kust, genoeg water en voorlopers op het gebied van water-innovatie. Ook een bijdrage van je werkgever aan je zorgverzekering, goed onderwijs en vrijheid op het gebied van gender en liefde blijkt voor vele niet de normaalste zaak van de wereld. Het goede nieuws is dat je van deze luxe je dagelijks mag genieten.

Wie weet is emigreren niet eens nodig. Zoek je geluk in de positieve kanten van de lage landen en geef een twist aan de verbeterpunten. Bijvoorbeeld in de keuken. Een bitterbal bij de VrijMiBo mag niet ontbreken, maar een Mediterrane maaltijd klinkt (en smaakt) zo gek nog niet.

emigreren, <strong>Emigreren kun je leren:</strong> de beste landen om te wonen, volgens onderzoek

10. Noorwegen

Het is de eer aan Noorwegen om de lijst af te sluiten. Het 10e beste land om te wonen TER WERELD. In het westen van Scandinavië krijg je geen genoeg van de landschappen, natuur en omgeving. Het land bestaat grotendeels uit ongerepte natuur vol bergen en heuvels. Ideaal voor een wandeling of het leegmaken van je hoofd. Dwaal je bergafwaarts, mooi zo. Volg de duizenden meters kustlijn vol met rotsen, stranden en de welbekende fjorden en je raakt niet uitgekeken.

Naast je actieve uurtjes is er vooral in het zuiden genoeg te doen. Rond de hoofdstad Oslo vind je de bewoonde wereld waar de meeste Noren hun optrekje hebben gevestigd. Niet gek natuurlijk. Met een hoge mate van veiligheid, onderwijs en zorg zal haast iedereen op zijn plek zijn. Helaas betaal je daar wel de prijs voor. Noorwegen staat allesbehalve bekend om zijn goedkope manier van leven. Gelukkig staat daar een prima baan tegenover, maar een hoge rekening aan het eind van de maand is de standaard manier van leven.

Emigreren, What are u looking for?

Emigreren doe je natuurlijk niet zonder duidelijke overweging. Een ideaalbeeld op het gebied van salaris, klimaat, eten of huisvesting heeft het belletje hoogstwaarschijnlijk doen rinkelen. Maar waar moet je zijn voor wat? We got you.

Mexico: Werkgelegenheid, kosten van levensonderhoud en kosten van kinderopvang.

Finland: Hoogste factor van geluk. Iets wat we allemaal zoeken.

Japan: Lekker lang leven.

Zwitserland: Beste land om geld te verdienen. Kassa!

Japan

Source: