Zo upgrade je jouw tuin voor de zomer

Maart roert zijn staart en april doet wat ‘ie wil. Deze kun je ondertussen niet meer horen toch? Over clichés gesproken. Maar goed, het is wel de waarheid. En dit jaar al helemaal. In vier weken tijd hebben we met korte broek in de zon gezeten, zijn we zo wat van ons fiets geblazen en hebben we sneeuwstormen getrotseerd. Maar nu lijkt het dan toch echt de goede kant op te gaan en komt de zomer in zicht. En dat betekent cocktails, barbecue en koude cervezas in de zon!

Tuin en zomer, goude combi

Hoe ga je deze zomer het meest uit je tuin halen? Want dat is toch waar je veel tijd gaat doorbrengen als eenmaal de zon haar straaltjes op jouw gaarde neerslaat. Natuurlijk is het afhankelijk van het soort tuin dat je hebt en hoe groot deze is. Niet iedereen kan namelijk een zwembad kwijt. Maar goed, zelfs een balkon kun je upgraden tot een heus paradijsje waar je van het zomerweer kunt genieten.

zomer, Zo upgrade je jouw tuin voor de zomer

Stap één is het fixen van een barbecue. Toch onmisbaar in iedere tuin zodra het weer het toelaat. En dit kun je op heel veel verschillende manier aanpakken. De één wil zo’n enorme unit, met gaspitjes aan de zijkanten en een klep waar je de temperatuur kunt aflezen. Voor de ander volstaat een metalen bak met een paar kolen erin. En laten we eerlijk zijn: je bent toch wel een baas als je met een paar kolen je vlees perfect gebakken krijgt. En dan kun je nog gaan voor een buitenkeuken met alles erop en eraan. Kortom, opties te over.

Koken met groene vingers

Als je tuin een beetje groot is, is die buitenkeuken zeker geen slecht idee. Of in ieder geval een bar met een koelkast erin. Zo zijn je koude drankjes altijd in de buurt. Het idee is in ieder geval om zo veel mogelijk buiten te vertoeven, en dus ook je voorzieningen zo veel mogelijk buiten te hebben. En ben je nou echt een koning in de keuken en houd je van lekker, vers eten bereiden? Ga dan deze zomer zeker groentes en kruiden verbouwen in je tuin. En ga dan met je eigen verbouwde ingrediënten helemaal los in je buitenkeuken, of op de fancy barbecue. Of voor de echt bazen onder ons op de metalen bak met kolen. Dat is nog eens iets anders dan met je karretje door de winkel rennen en thuis op het knopje op de inductieplaat duwen.

Als je hier enthousiast van wordt, moet je wel nu alvast gaan inlezen. Waarom zou je niet? Beetje bezigheidstherapie tussendoor, onwijs lekker eten en je tuin ziet er ook nog een beetje groen (en andere kleuren) uit. Je kunt hier trouwens ook mee aan de slag als je in de stad woont en je een balkon of dakterras hebt. In het geval van een balkon moet je natuurlijk wel een beetje zon kunnen meepakken. En als je met barbecues in de weer gaat, even checken met je buren.

Lampjes en kleurtjes

En maak het daarnaast natuurlijk zo gezellig mogelijk. Hang bijvoorbeeld lampjes door de tuin en doe iets met gekleurde kussens of zo. Kun je ook even bij de vrouw des huizes navragen. Ook een goed idee trouwens, is om een wit laken in je tuin te hangen en zodra het donker is met een projector aan de slag te gaan. Zo kun je met je maten buiten gamen, of lekker tegen je meisje aankruipen voor een romantisch filmpje. Wel onthouden dat je in de tuin zit!

zomer, Zo upgrade je jouw tuin voor de zomer