Essentiele items in een manneninterieur

CREDITS: Anna Sullivan | Unsplash

Stijl is een verlengstuk van je karakter. Dat zie je terug in je outfits, maar ook in je interieur en design. Stijlvolle accessoires kunnen je huis helemaal maken. Of juist kraken. Als je date voor het eerst binnenkomt geeft design de eerste indruk. Het geeft weer hoe jij gezien wilt worden. Stijlvol en mannelijk dus.

Deze 10 items moet elke man in huis hebben

Het is maar voor enkelen weggelegd om een bak geld neer te smijten voor een interieurontwerper. En is dat het dan ook wel waard? Door middel van deze 10 items krijgt je huis een nog stijlvollere look. Daar is geen extra mannetje voor nodig.

Interieur design
Foto: Mostafa Safadel

1. Stukje kunst

Een mooi stukje kunst is essentieel in huis. Staren naar lege muren is ook niet spannend. Een muur kan dus worden opgevuld met een interessant stuk kunst. Het hoeft geen Van Gogh te zijn. Zoek iets wat echt bij je past. Dit kan een beeld zijn, maar ook een strakke foto op canvas.

Interieur design
Foto: Jon Tyson

2. Planten

Planten zorgen voor kleur in je huis. Daarnaast geven ze nog eens extra zuurstof. Na een hete date kun je dit wel gebruiken. Je wilt zelf niet overkomen als een saaie kamerplant, dus ga hier niet te ver mee. Planten zijn juist die extra touch. 

Jouw planten dienen naadloos ook de juiste uitstraling te geven. Een krachtige groene plant is beter geschikt in een manneninterieur dan een kleurrijk bosje bloemen.

Check ook: 5x planten die zelfs jij in leven kan houden

Interieur design

3. Verlichting done right

Vaak besteden we zó veel aandacht aan ons interieur, dat we de verlichting even vergeten. Verlichting hoort liefde en aandacht te krijgen. Met licht kun je namelijk jouw interieur naar een hoog niveau tillen. Eén manier om dat te doen is door bijvoorbeeld een stukje kunst of een plant uit te lichten. Alles wordt toffer zodra je er het juist licht op laat schijnen.

Verlichting dien je af stemmen op de kleur van je interieur. En voor licht heb je lampen nodig. Er zijn veel lampen die een pronkstuk kunnen zijn in je interieur. Een hoekje kun je bijvoorbeeld tof maken met een hanglamp of een staande lamp. Maar je kan ook kiezen voor inbouwspots of een lichtsnoer, dat levert weer een ander totaalplaatje op. Pro tip: met LED dimmer inbouw maak je het jezelf makkelijk.

interieur trends 2021
Foto: Kam Idris

4. Stijlvolle speaker

Muziek is de sfeermaker in huis. Het neemt de stilte op de achtergrond weg. Hier moet je dan wel een goeie speaker voor hebben. Niemand wilt luisteren naar een crappy boxje. Zorg daarom voor geen gewone speaker, maar eentje die het design van je interieur juist versterkt. Met een goed geluid natuurlijk.

interieur design, Essentiele items in een manneninterieur
Foto: Rumman Amin

5. Comfy outfit: badjas & slippers

Comfortabel rond kunnen lopen alsof er niemand thuis is. Dat moet altijd kunnen, het is tenslotte je eigen huis. Dit kun je doen door middel van een strakke badjas en een paar flipflops. Geen wollen hobbezak, maar een nette jas met een gaaf patroontje. Als je date onverwachts is blijven slapen kun je gemakkelijk je ochtendjas aantrekken en een heerlijk ontbijtje prepareren.

Interieur design
Foto: Bigstock

6. Strak bureau

Je huis inrichten kost nou eenmaal centjes. Deze centjes kun je verdienen door hard te werken. Soms zelf buiten de kantooruurtjes. Daar heb je een goede werkplek voor nodig. Een kromme rug is uit den boze, dus ga niet met je laptop op schoot op de bank zitten. Zorg daarom voor een strak bureau. Je huis is daarentegen geen kantoor: jouw smaak mag hier uitgesproken terugkomen.

Check ook: Thuiswerken als een baas met je eigen home office

Interieur design
Foto: James McDonald

7. Koffiezetapparaat

Opstaan met een lekker kopje gemalen bonen. Daar heb je natuurlijk een koffiezetapparaat voor nodig. Geen pads of andere troep, maar échte verse koffie. Zorg dus voor een goed apparaat en je bent in no time een ware barista.

Interieur design
Foto: Jonathan Borba

8. Whisk(e)y karaf met glazen

Een ochtendkoffie drink je in je badjas, een alcoholische versnapering in je beste pak. Je beste pak!? Yes, want je trekt geen koude pretcilinder uit de koelkast, maar je pakt jouw karaf van de salontafel erbij. Deze kan niet missen. Het staat als een stijlvol accessoire. Met een paar glazen erbij voor een onverwachte gast ben je helemaal het mannetje.

Interieur design
Foto: Victor Hughes

9. Stijlvolle stoel

Een stoel. Niemand zit er eigenlijk op, maar hij voegt wel iets toe aan het interieur design. Zo’n stoel hoort er nou eenmaal bij. Deze stoel zorgt voor de huislijke look en kan een kale hoek opvullen. Zorg ervoor dat je stoel bijna té mooi is om op te zitten. Zo is het ook nog een genot om naar te kijken zonder er gebruik van te maken.

interieur design, Essentiele items in een manneninterieur
Foto: Vaishnav Chogale

10. Creatieve boekenkast

Een man leest veel boeken. Lezen is namelijk goed voor sociale vaardigheden en maakt je gewoonweg slimmer. Deze boeken kun weggeven of in een lade stoppen, maar je kan ze ook een mooie plek geven. Een creatieve boekenkast: dat heb je nodig. Geen saaie houten boekenkast, maar eentje die het karakter van de kamer weergeeft.

Naast de boeken die de kast kunnen vullen, kun je ook andere interesses tentoonstellen. Eén blik op jouw boekenkast laat zien wie je bent.

Interieur design
Foto: Roman Mager

10. Klassiek bordspel

Wat goed in een kast past, is een classic bordspel. Laat aan je date zien dat je niet alleen maar voor de buis zit, maar ook graag een spelletje speelt. Dat kan aan de hand van zo’n spel. Deze luxe Monopoly-editie is hier hét voorbeeld van.

Monopoly luxe
Foto: Winning Solutions
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…