8 dingen die iedere man moet weten over interieur design

CREDITS: Aaron Huber - Unsplash

Dat een interieur tekenend is voor jou als man zijnde, is duidelijk. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken namelijk. Als je een date over de vloer hebt, wil je haar natuurlijk laten zien uit welk hout je gesneden bent. En dat kan met je interieur. Zorg er dus voor dat je hier het maximale uithaalt. Dit kan voor ons mannen nog wel eens lastig zijn. Daarom zijn wij er…

8 dingen die iedere man moet weten over interieur design

Er zijn ontzettend veel toffe items die niet mogen ontbreken in je interieur. Maar toch staat dit in ieder huis anders en kan het soms net buiten de boot vallen. Daarom delen we een aantal algemene tips waar jij mee aan de slag kan. Dus heren, take notes.

Interieur
Foto: Bigstock

1. Imperfectie is key

Een beetje man streeft natuurlijk altijd naar perfectie. En dat kan bij je interieur juist door imperfectie. Klinkt misschien ingewikkeld, is het niet. Kies gewoon wat items die in eerste instantie totaal niet bij elkaar passen en zet die dan juist bij elkaar. Als je namelijk alles perfect bij elkaar gaat matchen lijkt je huis net een Ikea-catalogus, en je kan zelf wel raden dat dat echt een no-go is.

Interieur
Foto: Engin akyurt

2. Vintage touch

Een tintje vintage is een must in je interieur. Het straalt gewoon klasse uit en geeft een heerlijk gevoel van nostalgie. Dat mag dus niet ontbreken. Wellicht heb je ooit een oud item gekregen van je moeder of oma en staat het ergens stof te vangen. Dan is dit je kans. De volgende keer als ze op bezoek komen gaat dit zeker opvallen en zullen ze zich gewaardeerd voelen. En je hebt ook nog een stijlvol item in huis. Win-win.

Interieur
Foto: Stephanie Harvey

3. Show-items

Raamdecoratie of stijlvolle opbergdozen vullen je interieur, maar zijn ook nog eens functioneel. Sommige items hebben dit totaal niet, maar dat is niet erg. Bepaalde dingen staan er nou eenmaal voor de show. Denk aan een wereldbol wat ontzettend stijlvol staat, maar nul functionele waarde heeft. Het voegt wat extra nonchalance toe aan je interieur.

Interieur
Foto: Arpit Rastogi

4. De basics

Het begint natuurlijk allemaal bij de basis, die moet goed zijn. Denk hierbij aan de vloeren en de muren van je interieur. Zorg ervoor dat deze de goede basis hebben van wat je uit wil stralen. Bij een industriële look ga je bijvoorbeeld voor rauwe betonnen muren en een gietvloer. Bij een moderne look ga je juist voor gladde witte muren en een easy vinylvloer. Mits je het in de juiste stijl giet. Denk dus goed na voordat je begint.

Interieur
Foto: R ARCHITECTURE

5. Verschil in lampen en lichten

Lampen en lichten lijken misschien hetzelfde, maar dat zijn ze totaal niet. Een lamp brengt sfeer en een huislijk gevoel, lichten zijn er om je beter te laten zien. Als je dus op zoek gaat naar een lamp in huis, kijk dan nauwkeurig wat voor licht deze afgeeft. Je wil natuurlijk niet met je zonnebril in huis zitten omdat je lamp te fel is.

Interieur
Foto: wu yi

6. Show je intellectualiteit

Je bent een stijlvolle man, en zeker als je een leuke dame over de vloer hebt wil je dit laten zien. Toon daarom hoe intellectueel je bent, daar gaan de vrouwen goed op. Doe dit door bijvoorbeeld je koffietafelboeken te laten zien op een bijzettafel. Je laat hiermee zien wat voor onderwerpen jij allemaal wel niet tof vindt en dat je van alle markten thuis bent. Daar scoor je punten mee.

Interieur
Foto: Elizaveta Strelkova

7. Toon je fijnste drank

Je bent vast niet vies van een drankje en hebt ongetwijfeld een aardige voorraad in huis. Stel daarom je fijnste exemplaren ten toon in een glazen kast of op een strakke side table. En natuurlijk geen flesje rocketshot, maar juist een krachtige whiskey bijvoorbeeld. Het soort fles dat je neerzet laat zien wat voor iemand jij bent, kies dus wijs.

Interieur
Foto: Josh Appel

8. Creëer leven

Een interieur op zich is al zo statisch, zorg daarom voor wat leven in de brouwerij. En dan komen we wederom uit bij een plant die extra kleur brengt in huis. Maar het kan ook perfect door een goed stuk kunst. Dat hoeft niet per se in de vorm van een schilderij te zijn, maar het kan ook in de vorm van een beeld.

interieur trends 2021
Foto: Michael Oxendine