Indoor essentials die een moderne man nodig heeft

CREDITS: Unsplash | Josh Hemsley

Oost west, thuis best. Aan die uitspraak beginnen we nu langzamerhand te twijfelen. Wanneer je veel thuis bent gaat de verveling snel toeslaan. Je interieur is toch niet meer zo speciaal en het lijkt alsof de muren op je af komen.

De beste indoor essentials die je nu moet hebben

Om er het beste van te maken zijn er meerdere essentials die je zeker in huis moet hebben. Dit zorgt ervoor dat je je tijd makkelijker doorkomt en je niet helemaal gek wordt van jezelf.

Planten zijn de nieuwe baby’s

Wanneer je veel thuiszit is het geen slecht idee om wat planten aan te schaffen. Het is niet alleen goed voor de lucht in je kamer, maar het brengt ook nog wat leven in de brouwerij. Daarbij is het natuurlijk ook helemaal hip tegenwoordig. De verzorging van je planten brengt wat ritme in je leven. Vergis je namelijk niet, want planten kopen brengt veel verantwoordelijk met zich mee. Kijk dus goed welke planten je wilt hebben. Er zijn genoeg kamerplanten die easy zijn om in leven te houden. Zelfs voor jou.

Interieur Tips
Foto: Tu Tu

Sportgear om fit te blijven

Wanneer je alleen nog maar thuiszit is het belangrijk om toch goed in shape te blijven. Je wilt natuurlijk niet als een lamzak uit de quarantaine komen. De sportschool mag dan wel gesloten zijn, maar dat is geen excuus. Er zijn genoeg work-outs die je gewoon thuis kan doen.

Investeer dus in een paar goede sportattributen die je helpen bij je work-outs. Met deze essentials kom je al een heel eind:

  • Sportmatje
  • Een springtouw
  • Dumbbells
  • Fitnesselastiek
  • Pull-up bar

Playstation of Xbox

Ben je de films en series al beu? Dan kan je natuurlijk ook altijd een dikke gamesessie organiseren. Iets actiever wellicht dan een film of serie kijken. Keihard schreeuwen tegen het beeldscherm, je controller door de kamer gooien en dan toch weer verder spelen. What’s not to like? Schaf nieuwe spellen aan of herontdek je oude spellen. Het is jouw feestje vriend.

Essentials, Indoor essentials die een moderne man nodig heeft
Foto: João Ferrão

Persoonlijke details

Je huis richt je veelal in op basis van inspiratie. Wanneer je ergens iets tofs ziet, in een film of in een magazine, wil je dat ook in jouw interieur plaatsen. Zo kun je gaan voor de interieurstijl van Harvey Specter’s kantoor of je kiest voor details uit de roaring twenties zoals in de film The Great Gasby.

Toch dien je altijd één ding in het achterhoofd te houden; je gaat nooit trots worden op je interieur als het niet persoonlijk is. Voeg daarom een paar persoonlijke details toe waar je blij van wordt. Als je bijvoorbeeld de hele wereld al hebt gezien is het tof om daar aan terug te denken. Een houten wereldkaart of een klassieke wereldbol is een eye-catcher in je interieur en haalt goede herinneringen naar boven. Ben je een film-liefhebber? Dan kun je jouw interieur upgraden met zwart-witfoto’s van klassiekers.

Netflix, Videoland, Disney+

Lang leve online streamingdiensten. Oneindig films, series en documentaires kijken is een bezigheid die iedereen tegenwoordig doet. Het is een tijdverdrijf dat nooit gaat vervelen. Of je nu alleen bent of met iemand anders, Netflix en optioneel chill is altijd een goede bezigheid.

films en series Netflix
Foto: Thibault Penin

Gereedschap om eindelijk die klusjes af te maken

Het is belangrijk dat je jezelf bezighoudt als je lang thuis moet zitten. Kom dus van die luie reet af en maak die klusjes af die er al jaren liggen. Ga tuinieren, verbouw de garage, maak dat kapotte kastje of verbouw gewoon de heleboel. Schaf een goede gereedschapskist aan zodat je geen excuses meer hebt.

Een signature stoel

Een van de meest mannelijke designitems die een moderne man moet hebben: een signature stoel. In een stoel kan je ’s avonds wegdromen met een jazzmuziek op de achtergrond en een glas whiskey in je hand. Het is de beste spot om inspiratie op te doen voor de volgende dag. Daarnaast tilt het je interieur ook nog eens naar een hoger niveau. Een échte essential dus.

Essentials, Indoor essentials die een moderne man nodig heeft
Foto: Josh Hemsley

Kookgerij voor het beste eten

Haal je culinaire alter ego naar boven en wordt een echte keukenprins. Uiteten zit er voorlopig nog niet in, althans niet zoals we het gewend zijn, en eten blijven bestellen is financieel gezien niet heel handig. Het is ook nergens voor nodig, want het zal je verbazen hoeveel lekkers je zelf kan maken. Daarnaast vinden de dames ook nog eens aantrekkelijk als je goed kan koken.

Dus koop een aantal essentials zoals kookboeken en je bent ready to go. Verras jezelf met een heerlijk gerecht of verras je vriendin met een driegangendiner.

Check ook: Deze items moet iedere man in zijn keuken hebben

Drank is je laatste redmiddel

Alcohol lost geen problemen op. Maar goed, melk lost ook geen problemen op. Het is lekker om in jouw eigen huis zo nu en dan eens een borrel te pakken. Een goede fles wijn of klassieke whiskey is eigenlijk wel een must om als man in huis te hebben. Als je het doet, doe het dan goed is ons motto. Dus ga een keer naar een échte slijterij en laat jezelf adviseren. Je zal er extra van gaan genieten. In jouw signature stoel natuurlijk. Het is niet dat je een avondje zuipen nog naar huis moet, want dat ben je al. Profiteer daar dus van.

Essentials, Indoor essentials die een moderne man nodig heeft
Foto: Taylor Friehl
LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…