Dit huis in de jungle is geniaal genesteld in het Braziliaanse regenwoud

De wereld kent veel architecten. Ieder heeft zijn eigen ideeën en creativiteit. Zo kennen we een droomhuis in Toscane en een hotel gebouwd in grotten. Ook nu hebben we weer een geweldige creatie gevonden. We geven je een kijkje in het huis in de jungle van Brazilië.

huis in de jungle 1

Deep in the jungle..

Je kent ze misschien al van het boekenkast huis in Sao Paulo. Nu komt Studio MK27 weer met een ander geweldig project. Een huis in de jungle die boven het Braziliaanse regenwoud uitsteekt. Ontworpen door Marcio Kogan en Samantha Cafardo. Het interieur wordt u geheel verzorgd door Diana Radomysler. Weer een nieuw droomhuis waar je uit kunt kiezen. Misschien juist inspiratie tot het bouwen van je eigen woning op de Veluwe? Voor dit specifieke project waren de doelen duidelijk: Het integreren in de natuur met een minimalistisch concept.

Bij binnenkomst wordt je onthaald door een betonnen gang met mooie verlichting. De drie verdiepingen zijn in spiegelbeeld van normale huizen gebouwd. De begane grond heeft vooral kamers voor kinderen inclusief speeltuin. De eerste verdieping heeft daarbij zes slaapkamers en een veranda met hangmatten. De derde verdieping zijn is vooral gemaakt met een focus op sociaal zijn. Hier vind je onder andere de woonkamer, keuken, zwembad en sauna. Het huis in de jungle is een ode aan de tropische jungle en geeft de bewoners een stijlvol toevluchtsoord van chaos.

huis in de jungle 2huis in de jungle 3

huis in de jungle 4

huis in de jungle 8

huis in de jungle 6

Foto’s:  Fernando Guerra